search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:02
MENU CLOSE

Ναύπακτος: Συνελήφθησαν οι δύο 13χρονοι και οι γονείς τους για τη διακίνηση των fake γυμνών φωτογραφιών – Τι λένε τα θύματα

01.12.2023 23:05
sxoleio naypaktos 987- new

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου η είδηση για τη δράση δύο 13χρονων που διακινούσαν fake γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους, είδηση που προκάλεσε τη σύλληψη των ίδιων και των γονιών τους.


Οι δύο 13χρονοι μαθητές γυμνασίου στη Ναύπακτο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, χρησιμοποιούσαν μία εφαρμογή επί ένα μήνα, όπου έπαιρναν απλές φωτογραφίες συμμαθητριών τους και με την κατάλληλη επεξεργασία τις έκαναν να φαίνονται γυμνές, με τα θύματα να είναι τουλάχιστον έξι.


Οι δύο 13χρονοι μετά από τη μαρτυρία μίας συμμαθήτριάς τους στον διευθυντή του σχολείου και καταγγελία ενός πατέρα στην αστυνομία, συνελήφθησαν από τις Αρχές, μαζί με τους γονείς τους.

Οι δύο μαθητές κατηγορούνται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, για πορνογραφία ανηλίκων και για εκδικητική πορνογραφία, ενώ οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.

Θύμα: Ντράπηκα πολύ, παρόλο που είναι ψεύτικη

Μία κοπέλα που αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία από τις φωτογραφίες ανέφερε στο Star πως «είδα μία δική μου φωτογραφία. Φαινόμουν γυμνή. Είναι ψεύτικο, αλλά εγώ ένιωθα και ακόμα νιώθω άβολα και ντράπηκα πολύ, γιατί ξέρω ότι την έχουν δει πάρα πολλά άτομα. Τους ρώτησα (τους 13χρονους) και το παραδέχτηκαν».

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων που κατήγγειλε το περιστατικό ανέφερε ότι «σαφώς και θύμωσα, αλλά περισσότερο στενοχωρήθηκα, γιατί σκέφτηκα 13 χρόνων παιδιά, κάπου έχει αρχίσει να χαλάει η κατάσταση. Ο λόγος που κινήθηκα νομικά ήταν απλούστατος… Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά, αν μπορώ αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο».

Πατέρας άλλου θύματος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφερε πως «στενοχωρήθηκε πολύ το κοριτσάκι μας. Ενημερώθηκε από φίλους της για την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από την καταγγελία που έκανε στις Αρχές ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού

Καιρός: Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο – Πότε έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές

Καβάλα: 61χρονος πέθανε στον δρόμο, «παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα» λέει ο γιος του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42