search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Συγκλονίζει μιλώντας για την κόρη της και σχεδιάζει Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη – Νέες αποκαλύψεις για το QatarGate

04.12.2023 12:25
evakaili_eurovouli412

Το σοκ από τη δικαστική περιπέτεια και την παραμονή της στη φυλακή έχει αρχίσει να ξεπερνά η Εύα Καϊλή, την ώρα που το Politico φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το QatarGate, από εκατοντάδες έγγραφα που φέρεται να διέρρευσαν από την αστυνομική έρευνα.

«Άντεξα και αντέχω για το παιδί μου»

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 η Εύα Καϊλή δήλωσε αναφορικά με τις δύσκολες στιγμές που πέρασε: «αντεξα και αντέχω για το παιδί μου. Αφού είναι το παιδί μου καλά, είμαι κι εγώ καλά» ενώ όπως φαίνεται έχει λάβει την απόφαση να ξαναταξιδέψει πολύ σύντομα – ίσως τα Χριστούγεννα – στην Ελλάδα.

Όπως μετέφερε στο Πρωινό, η Έλλη Αυξεντίου που μίλησε με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, ο βελγικός τύπος σχολίασε ως «απάνθρωπη» τη μεταχείριση της Εύας Καϊλή ως προς τη 5μηνη απαγόρευση να συναντήσει την κόρη, της Αριάδνη, ενώ το μικρό κορίτσι, σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα του, το πρώτο διάστημα εξέφραζε τα συναισθήματά του τραγουδώντας λυπητερά τραγούδια.

«Τώρα», όπως είπε στη δημοσιογράφο, «τα δύσκολα πέρασαν» ενώ η Αριάδνη τραγουδά πια μόνο χαρούμενους σκοπούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μητέρα και κόρη είναι «αυτοκόλλητες» και επισκέφτηκαν μαζί την Ευρωβουλή, για να χαρεί η μικρή Αριάδνη με το τεράστιο έλατο και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του μεγάρου.

Με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή κατοικούν σε διαφορετικούς ορόφους της ίδιας πολυκατοικίας κι έτσι παρά το χωρισμό η κόρη της δεν στερείται καθόλου τον πατέρα της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κ. Καϊλή υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τον ισχυρισμό της αθωότητάς της και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του σε μέσο του Βελγίου, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ξεκαθάρισε εκ νέου πως «τα χρήματα ήταν του Παντσέρι, η Εύα Καϊλή δεν είναι μέρος της έρευνας, το όνομα της βολεύει για να τη στοχοποιούν. Κάποιοι ακόμα παραμένουν σιωπηλοί, κάποιοι πρέπει να της ζητήσουν συγγνώμη».

Politico: Αποκαλύψεις «φωτιά» από έγγραφα που διέρρευσαν

Την ίδια ώρα, το Politico δημοσιεύει νέες πληροφορίες που προκύπτουν από εκατοντάδες έγγραφα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ διέρρευσαν από την αστυνομική έρευνα για το QatarGate.

Αναλυτικότερα, στα έγγραφα που διέρρευσαν αναφέρεται ότι για πάνω από 4 χρόνια βασικοί ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και του βοηθού του Φραντσέσκο Τζόρτζι καταγράφονται υποτιθέμενες απόπειρες χειραγώγησης της Ευρωβουλής και ευρύτερες συζητήσεις πολιτικής.

Οι ύποπτοι «πληρωτές» τους στο Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία ξόδεψαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ για τη δουλειά αυτή, σύμφωνα με ισχυρισμούς στα αρχεία.

Οι ενέργειες που καταγράφονται στα έγγραφα περιλαμβάνουν ορισμένες με σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης — όπως η μεθόδευση για την εξάλειψη έξι κοινοβουλευτικών ψηφισμάτων που καταδικάζουν το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ και η προσπάθεια επίτευξης μιας συμφωνίας για ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ Ντόχα και ΕΕ.

Μεταξύ των αρχείων σύμφωνα με το POLITICO ήταν ένα υπολογιστικό φύλλο με οκτώ καρτέλες στον φορητό υπολογιστή του Τζόρτζι, που κατασχέθηκε στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες, το οποίο απαριθμούσε εκατοντάδες δραστηριότητες επιρροής που φέρεται να πραγματοποίησε το δίκτυο μεταξύ 2018 και 2022.

Το υπολογιστικό φύλλο καταγράφει περισσότερες από 300 «δουλειές» για τις οποίες οι ύποπτοι φέρονται να έλαβαν αμοιβές. Φέρεται να πέτυχαν τους σκοπούς τους χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο συνεργατών που εργάζονταν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, τους οποίους αποκαλούσαν «στρατιώτες» τους, σύμφωνα με τα αρχεία.

Ένα άτομο από τη νομική υπεράσπιση του Τζιόρτζι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι «δεν είναι αξιόπιστο» να θεωρηθεί το υπολογιστικό φύλλο ως απόδειξη των δραστηριοτήτων επιρροής. Αντίθετα, είπε το άτομο, η λίστα σχεδιάστηκε για να «ενισχύει» την εικόνα του Πάντσερι στους «πελάτες» του.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Μην υποτιμάτε τους νέους – Ο Μητσοτάκης τους μοιράζει φραγκοδίφραγκα» (video)

Ηλιόπουλος: Το κόμμα δεν θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά» – Δεν θα είμαστε σχήμα ούτε «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» ούτε «αντι-Κασσελάκης» (video)

Παπαδημούλης ερμηνεύει… Τσίπρα: Δεν είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη, στην ΚΟ ήταν σκυθρωπός και κατσούφης (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15