search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα στην Ευρώπη (photos/videos)

05.12.2023 13:36
Neuschwansteincastle

Ένα παραμυθένιο κάστρο στην νότια Γερμανία και ο αρχαιολογικός χώρος Μάτσου Πίτσου στο Περού είναι οι πιο περιζήτητες τουριστικές ατραξιόν στον κόσμο, σύμφωνα με το Premier Inn.

Με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησης σε 100 ιστότοπους που προσφέρουν δυνατότητα διαδικτυακής κράτησης σε διάφορα αξιοθέατα στον κόσμο, το Premier Inn, κατέγραψε τον κατάλογο με τα 16 σημεία στον κόσμο όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προνοητικοί και να έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους αρκετές μέρες πριν τα επισκεφτούν.

Πρώτο στον κατάλογο είναι το Μάτσου Πίτσου και σε αυτόν βρίσκονται επίσης το Άγαλμα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ, η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, δύο προορισμοί στην Ιαπωνία- το μουσείο animation  Ghibli και το Όρος Φίτζι- και αρκετά αξιοθέατα στην Ευρώπη.

Τα πιο περιζήτητα ευρωπαϊκά αξιοθέατα

Βατικανό – Sistine Chapel

Στην δέκατη θέση του καταλόγου αυτού είναι η Καπέλα Σιστίνα, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του Μιχαήλ-Άγγελου, ένας καλλιτεχνικός θησαυρός στην Πόλη του Βατικανού. Το φρέσκο αυτό φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1508 και 1512.

Για να επισκεφθεί κάποιος το εκκλησάκι αυτό πρέπει να έχει κάνει κράτηση τουλάχιστον τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι Ιταλοί προτρέπουν τους τουρίστες να αγοράζουν εισιτήρια που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τις μεγάλες ουρές, ώστε να  απολαύσουν το αριστούργημα του Μιχαήλ-Άγγελου χωρίς να υποστούν την ταλαιπωρία της αναμονής.

Άμστερνταμ – Σπίτι της Άννα Φρανκ

Για όποιον επισκέπτεται το Άμστερνταμ το Σπίτι της Άννα Φρανκ είναι must. Βρίσκεται στο κανάλι Prinsengracht, στο κέντρο της πόλης και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Είναι όγδοο στην λίστα με τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα στον κόσμο και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κλείσει εισιτήρια εισόδου έξι μέρες νωρίτερα.

Οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία της Άννα Φρανκ, βλέπουν το αυθεντικό ημερολόγιό της και το μέρος όπου κρυβόταν επί δύο χρόνια στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου για να αποφύγει την σύλληψη από τους ναζί.

Παρίσι – οι Κατακόμβες

Οι Κατακόμβες του Παρισιού είναι στην όγδοη θέση του καταλόγου του Premier Inn, μαζί με το Σπίτι της Άννα Φρανκ. Ο επισκέπτης βλέπει πως κάτω από τους δρόμους του Παρισιού βρίσκεται ένα δίκτυο από κατακόμβες, με τα οστά περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το Lonely Planet γράφει ότι είναι «ένα φρικιαστικό, απόκοσμο και τρομακτικό θέαμα, που πάντα αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες». Ο ταξιδιωτικός οδηγός γράφει ότι οι κατακόμβες αυτές που είναι γεμάτες με οστά, έγιναν τόπος ανάπαυσης για όσους πέθαιναν και δεν είχαν μέρος ταφής στα νεκροταφεία της πόλης τον 18ο αιώνα. Τώρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά για να πάει κάποιος πρέπει να έχει κλείσει εισιτήριο έξι μέρες νωρίτερα.

Ρώμη – Γκαλερί  Borghese

Στην ίδια θέση με τις Κατακόμβες του Παρισιού και το Σπίτι της Άννα Φρανκ, βρίσκεται και η Γκαλερί Borghese, στην Ρώμη, που περιβάλλεται από εκπληκτικούς κήπους.

Περιγράφεται ως «ένα από τα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος που πηγαίνει ταξίδι στην Ρώμη». Στο ανακαινισμένο παλάτι εκτίθενται αριστουργήματα του Καραβάτζο, του Κανόβα και του Ραφαήλ.

Η γκαλερί δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να θαυμάσουν τα έργα τέχνης και τον περιβάλλοντα χώρο, θα πρέπει να κλείσουν εισιτήρια έξι μέρες νωρίτερα.

Βρετανία – Big Ben

Το Big Ben βρίσκεται στην έβδομη θέση του καταλόγου του  Premier Inn και οι επισκέπτες πρέπει να έχουν κλείσει εισιτήρια οκτώ μέρες νωρίτερα.

Ο πύργος με το ρολόι από  την εποχή της Ελισάβετ βρίσκεται στο  Westminster , έχει ύψος 96 μέτρων και χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο ανεβαίνουν τα 334 σκαλιά για να δουν τον μηχανισμό του ρολογιού και τις περίφημες καμπάνες.

Άμστερνταμ – Μουσείο Van Gogh

Στην έκτη θέση  στον κατάλογο του Premier Inn, βρίσκεται  το Μουσείο Βαν Γκογκ, στο Άμστερνταμ, όπου οι επισκέπτες πρέπει να κλείσουν εισιτήρια δέκα μέρες νωρίτερα.

Στο μουσείο αυτό υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή έργων του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μεταξύ των οποίων οι γνωστοί πίνακες  Sunflowers, Almond Blossom καιThe Bedroom.

Συνολικά εκτίθενται 200 πίνακες ζωγραφικής, 400 σχέδια και 700 επιστολές του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Φέτος το μουσείο γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας με μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις.

Μιλάνο – Santa Maria delle Grazie

Ο ναός κρύβει θησαυρούς και γι αυτό είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μιλάνο. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οι τουρίστες κάνουν ατέλειωτες ουρές για να θαυμάσουν τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που φιλοτεχνήθηκε στο διάστημα 1495-1497.

Για να μπορέσει να δει ο επισκέπτης το περίφημο αριστούργημα του Ντα Βίντσι, θα πρέπει να έχει κλείσει εισιτήριο δέκα μέρες νωρίτερα.

Λονδίνο – Sky Garden

Έχει γίνει μία από τις δημοφιλέστερες ατραξιόν στο Λονδίνο και γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν κάνει κράτηση εισόδου 22 μέρες νωρίτερα.

Ο  Sky Garden βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ουρανοξύστη στην οδό Fenchurch, που έχει ύψος 160 μέτρων και προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Λονδίνο και στα εμβληματικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η κράτηση θέσης εγκαίρως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Λονδίνο – Warner Bros. Studio Tour

Η επίσκεψη στα στούντιος όπου γυρίστηκε ο Harry Ποττερ, που ανήκουν στην Warner Bros, είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στη Βρετανία και το νούμερο 2 στον κόσμο.

Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μπουν – στην κυριολεξία- στον κόσμο του μικρού μάγου, να δουν τα σκηνικά, τα κοστούμια και να μάθουν τα μυστικά πίσω από τα γυρίσματα των ταινιών.

Ακόμα κι αν δεν είστε από τους θαυμαστές του μικρού μάγου, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τα μυστικά της κινηματογραφικής παραγωγής.  Οι επισκέπτες μεταξύ άλλων μπορούν να εξερευνήσουν το Απαγορευμένο Δάσος και να επιβιβαστούν στο l Hogwarts Express.

Αλλά ακριβώς επειδή ενθουσιάζει εκατομμύρια επισκέπτες, απαιτείται η αγορά εισιτηρίων τουλάχιστον 34 μέρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι.

Γερμανία – Κάστρο Neuschwanstein

Στο νότιο τμήμα της Γερμανίας βρίσκεται το παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein, που μαζί με το Μάτσου Πίτσου στο Περού, είναι οι δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν στον κόσμο, με βάση τον κατάλογο του Premier Inn.

Για να μπει κάποιος στο κάστρο χρειάζεται να έχει αγοράσει εισιτήριο 37 μέρες πριν από την επίσκεψη.

Το κάστρο συναρπάζει τους επισκέπτες καθώς προσφέρει μια απίστευτη θέα στην βαυαρική ύπαιθρο. Όσο για τους εσωτερικούς χώρους, είναι σα να μπαίνει κάποιος με χρονοκάψουλα και ζει σε μιαν άλλη εποχή.

Εκπρόσωπος του Premier Inn δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός των διακοπών και των επισκέψεων σε εμβληματικά σημεία είναι μία εμπειρία που σε αποζημιώνει, αλλά απαιτεί προσεκτική μελέτη για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χάσεις τα πιο ωραία αξιοθέατα. Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία, οι ειδικοί μας συνιστούν να σχεδιάσετε την επίσκεψη σε περιόδους με χαμηλή επισκεψιμότητα. Κι αυτό αυξάνει τις πιθανότητες εξεύρεσης εισιτηρίων και προσφέρει μια πιο χαλαρή απόλαυση των αξιοθέατων».

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα 2023: Η Ευρώπη φορά τα γιορτινά της – Ονειρεμένο σκηνικό από την παλιά πόλη της Πράγας

Νορβηγία – Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ: Ταξίδι στα μισά του δρόμου προς τον Βόρειο Πόλο (videos)

Ταξίδι στη Vigata, την φανταστική σικελική πόλη του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, γενέτειρα του Εμπεδοκλή και του Λουίτζι Πιραντέλλο (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09