search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:09
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Κερδίζει οπαδούς η «σκληρή γραμμή» Κωνσταντινόπουλου για τις μεταγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ 

05.12.2023 06:32
Odysseas Kosntantinopoulos_new

Όλο και περισσότερα είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται με την «σκληρή γραμμή» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την επιστροφή των πρώην «ΠΑΣΟΚογενών» ΣΥΡΙΖΑίων στο Κίνημα, αλλά και γενικότερα τις μεταγραφές. 

Ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής έχει χαράξει – από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά – τις δικές του κόκκινες γραμμές. «Έπαιξαν την χώρα , κορώνα γράμματα με ένα δημοψήφισμα στο οποίο μετέτρεψαν το όχι σε ναι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν στο υπουργικό συμβούλιο με τον Καμμένο, τον Τέρενς Κουίκ και υπουργό δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά δεν αντέχουν τώρα που έχασαν την εξουσία, να βλέπει ο ένας τον άλλον. Περήφανοι που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ», είχε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα στο twitter ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action24 είχε αναφέρει για τις «μεταγραφές» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ:  «Μας δεσμεύει όλους η δήλωση του Προέδρου μας, και η απόφαση του συνεδρίου ότι στο ΠΑΣΟΚ δε θα επιστρέψουν γενίτσαροι. Ο κόσμος θα μας ψηφίσει για την αξιοπιστία μας. Δε θα μας ψηφίσει επειδή κάποιοι πηγαινοέρχονται στα κόμματα. Αυτό είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ και το πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Αν θέλουν τα κόμματα να αλλάξουν τις δομές τους και να έχουν αξιοπιστία, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αλλάξουν και τη λογική τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα, αν το ΠΑΣΟΚ δε μπορέσει να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει, θα έχουμε μια μεγαλύτερη κρίση στο χώρο της αντιπολίτευσης, το οποίο θα είναι προβληματικό για τη χώρα».

Στον λόγο μάλιστα που θα εκφωνούσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – αν δεν ήταν απών – όπως είχε γράψει στο twitter θα τόνιζε: «για το σήμερα της παράταξης: Η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές είναι στόχος που μας τον έστρωσε με ροδοπέταλα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το ζητούμενο είναι αν το ποσοστό θα μας δώσει σήμα προοπτικής για το μέλλον ή όχι. Όσοι αυτό δεν το πιστέψουμε, δεν θα μπορέσουμε και να το καταφέρουμε. Μόνο έτσι οι πολίτες θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι έχει αξία, να μας ακολουθήσουν με βάση τα ποσοστά. Ο κόσμος θέλει στόχους για να σε ακολουθήσει. Αν κάποιοι δουν το παραπάνω ως εσωκομματική τρικλοποδιά, τους λέω ότι οι προσδοκίες του κόσμου είναι αυτές. Βάλεις ή δεν βάλεις τον πήχη, με αυτό θα κριθείς».

Σας παρουσιάσαμε τα τρία σημεία της σκληρής γραμμής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για να μην έχετε απορίες. Αυτές οι κόκκινες γραμμές του κ. Κωνσταντινόπουλου κερδίζουν έδαφος και από το «Παπανδρεϊκό» περιβάλλον. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος έχει αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο και με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να τρέχουν, πριν τη διάσπαση του κόμματος δηλαδή, ότι «το ΠΑΣΟΚ δε πρέπει να δεχθεί πίσω αυτούς που φύγανε για την εξουσία»

Διαβάστε επίσης:

Άτυπη «πρώτη» για τη νέα ΚΟ στα κοινοβουλευτικά έδρανα πριν τα «αποκαλυπτήρια»

«Όλα στην ώρα τους» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Προπονητής της εξέδρας» ο… Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:06