search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Επίσημη πρώτη για Χαρίτση στη Βουλή – Επίθεση στην κυβέρνηση και άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις

06.12.2023 20:40
xaritsis

Τα προτάγματα της νεοσύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέα Αριστερά παρουσίασε στην παρθενική ομιλία του στη Βουλή επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ο Αλέξης Χαρίτσης

Αποφεύγοντας να στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς έκανε άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις για συνεννόηση απέναντι στην ηγεμονία της ΝΔ και τις αντικοινωνικές πολιτικές της. 

«Δεσμευόμαστε, ως Νέα Αριστερά, ότι θα είμαστε εδώ, μέσα στη Βουλή αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία για να παλέψουμε με τις ιδέες, το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας απέναντι στην ηγεμονία της Δεξιάς και τις αντικοινωνικές της πολιτικές και για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», είπε.

Στην ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και τόνισε πως στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα πιστεύουν στην ανάγκη μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, δίκαιου φορολογικού σχεδίου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης καταλόγισε υποκρισία στη συμπολίτευση, καταγγέλλοντας πως προεκλογικώς διαφήμιζε μείωση φόρων και τώρα θεσπίζει τεκμήρια. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για δίκαιη και προοδευτική φορολογία. Αλλά ό,τι και να γίνει πρέπει να πιάσουμε με δίκαιο τρόπο όλη την πυραμίδα και όχι να λεηλατούμε το κάτω μέρος της, όπως κάνετε εσείς σήμερα», είπε για να προσθέσει πως σίγουρα η στρατηγική δεν είναι να εφαρμόζουμε πολιτικές του παρελθόντος που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. 

«Απέναντι στον κοινωνικό αυτοματισμό, τον λαϊκισμό της δαιμονοποίησης των φόρων στους ισχυρούς και στον κυνισμό της οριζόντιας φορολόγησης των πολλών, αντιτάσσουμε την τεκμηριωμένη, στρατηγική ανάγκη για φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι το «κόμμα της φοροδιαφυγής» και της άδικης φορολογίας και γι’ αυτό υπάρχει αυτό το ευρύ κύμα διαμαρτυρίας. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωσε είναι ο εξοβελισμός των μικρομεσαίων ελευθεροεπαγγελματιών και η νομιμοποίηση της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκίνησε την ομιλία με αναφορά στα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λέγοντας πως το συζητούμενο νομοσχέδιο αφορά τη γενιά της κρίσης, τους ανθρώπους που σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, είδαν την ενηλικίωσή τους να σφραγίζεται από την κρατική δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι έκανε παρέα με τους φίλους του. «15 χρόνια μετά, οι νέοι και οι νέες που εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη πλημμύρισαν τους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη, είναι η γενιά των νέων εργαζόμενων που ζουν την πραγματικότητα της επισφάλειας, της καθημερινότητας με το μπλοκάκι, των σκληρών -συχνά εξοντωτικών- ωραρίων. Και το αίτημα παραμένει ίδιο: Δικαιοσύνη», τόνισε. 

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Κυνηγάτε τη «μαρίδα» – Το πιο σύντομο ανέκδοτο η δήθεν «φορολογική δικαιοσύνη» – Επανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Αλέξης Τσίπρας: Η ιταλική αριστερά ασχολείται περισσότερο με τη Μελόνι παρά με τα φίλια πυρά

Την Πέμπτη στις 12:15 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48