search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:20
MENU CLOSE

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno λόγω αλλεργιογόνου (photos)

07.12.2023 10:56
childrens-chocolate-kinder_0712_1460-820_new
credit: pixabay

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση σοκολατένιων αυγών Kinder Bueno, καθώς στη συσκευασία δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι περιέχει αλεύρι σίτου.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή για τα συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g.

Τα συγκεκριμένα αυγά διακινούνται από την επιχείρηση «Lidl Hellas» και διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: Μόλις 4 αστυνομικοί στο τοπικό τμήμα – Η ΕΛΑΣ ψάχνει… εθελοντές για απόσπαση μετά την υπόθεση Όλιβερ

Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Αναλυτικά το πρόγραμμά του (LIVE)

Δολοφονία Όλιβερ: Πρώην παίκτης του Survivor ξεσπά για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν – «Δεν ήμουν στην Αράχωβα» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:19