search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:27
MENU CLOSE

Το συμβολικό δώρο του Ερντογάν στον Μητσοτάκη και το εθιμοτυπικό στη Σακελλαροπούλου

07.12.2023 16:33
erdogan 654- new

Ως είθισται, στις επίσημες επισκέψεις ηγετών, ανταλλάσσονται δώρα μεταξύ των αντιπροσωπειών των χωρών.

Έτσι και με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ένα ιδιαίτερα συμβολικό δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βιβλίο της τουρκικής προεδρίας για την ιστορία της Γάζας, το οποίο, όπως εξήγησε ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, έχει επικαιροποιηθεί ώστε να συμπεριλάβει και τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Το δώρο παρέδωσε ο διπλωματικός σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας Τσαγατάι Κιλίτς ο οποίος το ζήτησε από τον διευθυντή επικοινωνίας, Φαχρεντίν Αλτούν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τα δώρα της ελληνικής πλευράς μετέφερε η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα.

Ανταλλαγή δώρων έγινε και μεταξύ Ερντογάν και Σακελλαροπούλου, με τον Τούρκο πρόεδρο να προσφέρει στην Ελληνίδα ομόλογό του ένα βάζο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανταποδίδει με μια μαρμάρινη πιατέλα.

Διαβάστε επίσης:

Η fake δημοσίευση μίας φωτό του Κασσελάκη με τη Φάρλι και η γκάφα της εργαζόμενης στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ Λουπάκη

Γιώργος Γεραπετρίτης: Τι απαντά για την… υπόκλιση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Για πρώτη φορά βάζουν χρονικό όριο στις συνεδριάσεις 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44