search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:35
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του τραυματία – Υλικό από τη μετάδοση του αγώνα ζητούν οι αρχές

08.12.2023 20:17
video astynomikos renti – new

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων στου Ρέντη κατέγραψε βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δείχνει τη μεταφορά του άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, λίγα λεπτά μετά την παραλαβή του από το ασθενοφόρο και προσπαθεί με όσο περισσότερη ταχύτητα μπορεί και με τη συνοδεία αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο τον τραυματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open , οι Αρχές λένε σχεδόν με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δράστης που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα. 

Τονίζεται ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρίες που αναφέρονται στα ρούχα που φορούσαν αυτοί που βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο της κερκίδας.

Επίσης έχουν ζητήσει από την κρατική τηλεόραση να πάρουν όλο το υλικό από τη μετάδοση του αγώνα, καθώς μέσα στο γήπεδο δεν υπήρχαν κάμερες. Οι αρμόδιοι θα επικεντρωθούν σε αυτό, καθώς απ’ όλη την εξέδρα υπάρχει ένα τμήμα, το λεγόμενο «πέταλο» όπου βρισκόταν μία ομάδα ατόμων που σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες στο βίντεο, ξαφνικά μετακινείται προς την έξοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε αυτή υπήρχαν άτομα τα οποία στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τους αξιωματικούς της αθλητικής βίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, δέχθηκαν επίθεση με τρεις φωτοβολίδες και η μία από αυτές έπεσε στον μηρό του τραυματία αστυνομικού.

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον τραυματία δήλωσε λίγο μετά το περιστατικό: «Προσπαθούσαμε να προστατευθούμε από αυτά που μας πετούσαν. Ξαφνικά τον κατάλαβα να πέφτει στο οδόστρωμα και στο πόδι να είναι καρφωμένη η φωτοβολίδα. Στην αρχή είχε τις αισθήσεις του και ούτε και ο ίδιος κατάλαβε τι έγινε. Φώναξε στον υπαστυνόμο “υπαστυνόμε βγάλ’το”. Του κάναμε τουρνικέ σε δύο σημεία να σταματήσουμε την αιμορραγία».

Συνάδελφος αστυνομικού: Στο νοσοκομείο για 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή – Τον επανέφεραν οι γιατροί

Την ίδια ώρα, συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού μίλησε στο Mega για όσα συνέβησαν.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση – σταθμός για ΕΦΚΑ: Καλείται να αποζημιώσει με 5.000 ευρώ ασφαλισμένη λόγω καθυστέρησης της σύνταξης

Κρήτη: «Ήταν το πρώτο μπουκαλάκι που έπιασα» λέει η νοσηλεύτρια που έδωσε καθαριστικό αντί για νερό σε 92χρονη

Στο πλευρό της Αστυνομίας οι διαιτητές: «Έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01