search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:47
MENU CLOSE

Βέλγιο: Γιορτινή απόδραση στη Λιέγη (videos)

08.12.2023 11:57
liege
by JTPhotographe

Το Βέλγιο σφύζει από ζωή τις μέρες των Χριστουγέννων. Και μάλιστα δεν είναι οι Βρυξέλλες, ή η Μπρυζ που έχουν το καλύτερο γιορτινό κλίμα, αλλά η Λιέγη.

Μια πόλη με τον δικό της χαρακτήρα, στα σύνορα με την Ολλανδία, που τη διασχίζει ο ποταμός Μόσας.

Στο κέντρο της πόλης στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων, με περίπου 200 ξύλινα σπιτάκια, στολισμένα με πολύχρωμα φωτάκια, όπου ο επισκέπτης βρίσκει τα πάντα: από χειροποίητα σαπούνια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, μέχρι ένα ποτήρι ζεστό τσάι ή τις βάφλες που είναι βουτηγμένες στη σοκολάτα. Τι καλύτερο για ένα γιορτινό διάλλειμα;

Η πόλη είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης, υπάρχουν καταλύματα για όλα τα βαλάντια και είναι ιδανική για οικογένειες που έχουν διάθεση για περίπατο και χαζολόγημα…

Οι καλοφαγάδες θα απολαύσουν ένα ποτήρι ζεστό κρασί, που θα το συνοδεύσουν με φρυγανισμένα ψωμάκια με κρεμώδες τυρί, πατατάκια με σάλτσα πικάντικη και φυσικά, τις κλασικές βελγικές βάφλες.

Για τους μυημένους στο κρασί, το αφρώδες Ruffus είναι must, αφού είναι το χαρακτηριστικό προϊόν της Βαλλονίας – η δική τους εκδοχή για την σαμπάνια.

Στην αγορά η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή όταν πέσει η νύχτα, με τους στολισμένους δρόμους. Την μέρα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να ανακαλύψουμε την πόλη περπατώντας.

Η κύρια τουριστική ατραξιόν είναι η ανάβαση στο ύψωμα Montagne de Bueren, όπου ύστερα από 374 σκαλιά έχεις εξασφαλίσει την καλύτερη πανοραμική θέα στην πόλη. Η καλύτερη ώρα για την ανάβαση είναι λίγο πριν δύσει ο ήλιος.

Αξίζει μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, γοτθικού ρυθμού, που παραπέμπει σε αρχιτεκτονική του 13ου αιώνα.

Η Λιέγη φημίζεται και για τα μουσεία της. Για να μην χαθείτε, πάρτε τον δρόμο κατά μήκος του ποταμού μέχρι το πάρκο de la Boverie. Στο πανέμορφο πάρκο μας περιμένει μία γκαλερί τέχνης, όπου φιλοξενούνται αξιόλογες περιοδικές εκθέσεις. Μπορείτε να εξασφαλίσετε πρόσβαση στα 13 μουσεία με ένα εισιτήριο – το Visit Pass που κοστίζει περίπου 20 ευρώ.

Στο πανεπιστήμιο της Λιέγης φοιτούν 20.000 φοιτητές και γι’ αυτό η νυχτερινή ζωή είναι έντονη και τα μπαρ λειτουργούν μέχρι αργά τη νύχτα.

Γι’ αυτό ο επισκέπτης αρχίζει τη βόλτα του στη Λιέγη το πρωί και καταλήγει στο δωμάτιό του αργά τη νύχτα, πιθανώς κατάκοπος, αλλά σίγουρα ενθουσιασμένος από τις εικόνες, την γιορτινή ατμόσφαιρα, τις λιχουδιές και τη διασκέδαση.

Διαβάστε επίσης:

Βαγδάτη: Στόχος ρουκετών η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη

Γάζα: Νεκρός σε ισραηλινό βομβαρδισμό ο Παλαιστίνιος ποιητής, Ρεφαάτ Αλαρίρ – Το «αντίο» του Carlos Latuff (photos)

Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί έξω από συναγωγή, συνελήφθη ο δράστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:45