search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:45
MENU CLOSE

Ρέντη: Έρχεται ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ο «καθοδηγητής» – Πώς τον περιέγραψε ο 18χρονος

10.12.2023 21:13
rentis_epeisodia

Ντόμινο εξελίξεων αναμένεται στην υπόθεση του Ρέντη καθώς ο καθοδηγητής των χούλιγκαν είναι γνωστός στις αρχές, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ο νεαρός καθοδηγητής, ο οποίος φέρεται να φορούσε την ημέρα των επεισοδίων σκούφο τύπου full face, ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν οι οπαδοί από το γήπεδο και, με τη βοήθεια 4 ακόμα συνεργών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με μολότοφ, κροτίδες και ρόπαλα. Θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός και η σύλληψή του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο καθοδηγητής να έτρεξε μέσα στο γήπεδο και να είναι ένας από τους 424 προσαχθέντες από τα επεισόδια.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας στον 18χρονο οργανωμένο οπαδό ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στην περιοχή του Ρέντη.

Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

Ο νεαρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και έδειξαν στον ίδιο πώς να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Ακόμα υποστήριξε ότι έριξε την φωτοβολίδα, η οποία τόνισε πως χτύπησε στο οδόστρωμα, και στη συνέχεια πήρε ανοδική πορεία και πέτυχε τον άτυχο αστυνομικό στο μηρό. Στην συνέχεια είπε στους αστυνομικούς πως επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Επιπλέον, στην κατάθεση του ο 18χρονος ανέφερε πως ο «καθοδηγητής» είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση ρίχνοντας την πρώτη μολότοφ.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το κινητό του 18χρονου και εξετάζεται για επιπλέον στοιχεία ενώ και τα ρούχα που φορούσε, έχουν σταλεί για εργαστηριακές αναλύσεις.

Η αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για μία πολύ καλά σχεδιασμένη επίθεση, καθώς σύμφωνα με τον 18χρονο υπήρχε συγκεκριμένη «γραμμή» από την προηγούμενη ημέρα.

«Ζητώ συγγνώμη δεν ήξερα ότι θα ήταν αυτή η κατάληξη. Δεν είχα πρόθεση να τον τραυματίσω», υποστήριξε ο νεαρός.

Στη σύλληψη του 18χρονου οδηγήθηκαν οι αρχές από μαρτυρίες άλλων προσαχθέντων που φωτογράφισαν τον νεαρό.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για ενδεχόμενη κακοκαιρία – Ευρεία σύσκεψη υπό τον Κικίλια τη Δευτέρα

Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από αμέλεια στον ιδιοκτήτη των σκυλιών για τη θανάσιμη επίθεση σε βάρος 50χρονης

ΙΝΚΑ: 20% ακριβότερο το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:45