search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:05
MENU CLOSE

Βενετία: Ακτιβιστές «έβαψαν» πράσινη τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας

10.12.2023 17:45
BENETIA

Για σειρά αδικημάτων κατηγορούνται οι 28 ακτιβιστές που «έβαψαν» πράσινη, χθες, τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Περισσότεροι από 20 ακτιβιστές προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τη δράση τους».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Υποδοχή με καπνογόνα για τους Κροάτες αποφυλακισθέντες – Επίθεση σε κάμεραμαν

Βρετανία: Σάλος με βίντεο που δείχνει σεκιούριτι των McDonald’s να ρίχνει νερό σε άστεγο

Μοσάντ: Απετράπη επίθεση που σχεδίαζε το Ιράν κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:03