search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Φρέντι Μπελέρης: Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

11.12.2023 19:58
BELERES
Eurokinissi

Αρνητικά απάντησαν οι Αρχές της Αλβανίας στον Φρέντι Μπελέρη, τη Δευτέρα, κατά την εκδίκαση του αιτήματός του προκειμένου να ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αλβανικό δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Πάντως, ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην εν λόγω απόφαση μέσα σε 15 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στην οποία εξεταζόταν το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε: «Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Έντι Ράμα: «Η θέση μας για τον Φρέντι Μπελέρη δεν αλλάζει»

Βέβαια, στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.. Κατά την ομιλία του, ο ίδιος δήλωσε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδος για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Χαρακτηριστικά, ο Έντι Ράμα είπε: «Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει, όχι, γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τόνισε ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Φρέντι Μπελέρη ενώ η δίκη ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Πιέζουν για ενταξιακές διαπραγματεύσεις οι Ουκρανοί ενώ σκοτώνουν «προδότες» προς… παραδειγματισμό

Peach Fuzz: Αυτό είναι το χρώμα του 2024

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ εξωθεί τους Παλαιστίνιους στην «μεγάλη έξοδο» προς την Αίγυπτο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:31