search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:47
MENU CLOSE

Ποιες είναι οι 7 πιο ευτυχισμένες πόλεις του κόσμου;

12.12.2023 14:12
Untitled design (2)

Ποιοι είναι οι παράγοντες που ορίζουν την ευτυχία; Για να καθορίσουν την πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, οι ερευνητές του  World Happiness Report ανέλυσαν δεδομένα δημοσκοπήσεων της Gallup από 149 χώρες τα τελευταία τρία χρόνια, παρακολουθώντας συγκεκριμένα την απόδοση σε έξι συγκεκριμένες κατηγορίες: κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, κοινωνική υποστήριξη, προσδόκιμο υγιούς ζωής, ελευθερία να κάνετε τις δικές σας επιλογές ζωής, τη γενναιοδωρία του γενικού πληθυσμού και τις αντιλήψεις για τα επίπεδα εσωτερικής και εξωτερικής διαφθοράς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση δηλαδή τρίτη από το τέλος ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και ισοβαθμώντας με τη Γερμανία (βαθμολογία 6,5). Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία (2021) έχει απωλέσει 0,6 μονάδες.

Φινλανδία

Η Φινλανδία κατατάσσεται ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου με βάση την έκθεση του 2021, με βαθμολογία 7.842 επί της συνολικής βαθμολογίας 10. Οι συντάκτες της έκθεσης απέδωσαν στους πολίτες της Φινλανδίας τα έντονα αισθήματα κοινής υποστήριξης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης όχι μόνο βοήθησαν στην εξασφάλιση του # 1 κατάταξη, αλλά (το πιο σημαντικό) βοηθώντας τη χώρα στο σύνολό της να περιηγηθεί στην πανδημία COVID-19. Επιπλέον, οι Φιλανδοί νιώθουν έντονα ότι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις δικές τους επιλογές και δεν είναι καχύποπτοι για κυβερνητική διαφθορά. Οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλλουν ισχυρά στη συνολική ευτυχία.

Δανία

Η δεύτερη πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Δανία, με βαθμολογία 7.620. Οι τιμές της Δανίας για καθεμία από τις έξι μεταβλητές είναι αρκετά συγκρίσιμες με αυτές της Φινλανδίας. Στην πραγματικότητα, η Δανία ξεπέρασε τη Φιλανδία σε πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, της γενναιοδωρίας και της έλλειψης διαφθοράς, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Ελβετία

Ως η τρίτη πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, η Ελβετία σημείωσε συνολικά 7.571 στα 10. Γενικά, οι Ελβετοί είναι πολύ υγιείς, με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο και μεγάλο προσδόκιμο ζωής. Οι Ελβετοί έχουν επίσης πολύ υψηλό μέσο μισθό, περίπου 75% υψηλότερο από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, και το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις επτά πρώτες θέσεις. Επιπλέον, υπάρχει ισχυρό το αίσθημα της κοινότητας στην Ελβετία και μια σταθερή πεποίθηση ότι είναι μια ασφαλής και καθαρή χώρα— κάτι που είναι στατιστικά αληθές. Μαζί με την Ισλανδία και τη Δανία, η Ελβετία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Ισλανδία

Η Ισλανδία κατατάσσεται ως η τέταρτη πιο ευτυχισμένη χώρα του 2021 σε ολόκληρο τον κόσμο, με συνολική βαθμολογία 7.554. Από τις κορυφαίες επτά πιο ευτυχισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, η Ισλανδία έχει το υψηλότερο αίσθημα κοινωνικής υποστήριξης (υψηλότερο ακόμη και από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Δανία, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση). Η Ισλανδία είχε επίσης τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία γενναιοδωρίας στους επτά πρώτους.

Ολλανδία

Η Ολλανδία νίκησε για λίγο την Νορβηγία στην κατάταξη της πέμπτης πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο, με βαθμολογία 7.464. Η Ολλανδία σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της γενναιοδωρίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα των επτά κορυφαίων και επίσης παρουσίασε εντυπωσιακή έλλειψη αντιληπτής διαφθοράς.

Νορβηγία

Οι πολίτες της έκτης Νορβηγίας (7.392) αισθάνονται ότι τους φροντίζει η κυβέρνησή τους χάρη στην καθολική υγειονομική περίθαλψη και τα δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο. Οι Νορβηγοί απολαμβάνουν επίσης μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, εργάζονται κατά μέσο όρο 38 ώρες την εβδομάδα έναντι 41,5. ώρες την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, η Νορβηγία έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και ισχυρό αίσθημα κοινότητας μεταξύ των πολιτών της – μια ιδιότητα που μοιράζεται με πολλούς από τους επτά κορυφαίους.

Σουηδία

Η Σουηδία που βρίσκεται στην έβδομη θέση (7.363) κατατάσσεται ψηλά, αν όχι αρκετά υψηλότερα, σχεδόν σε κάθε κατηγορία που μετρήθηκε. Για παράδειγμα: Η Σουηδία έχει υψηλότερη βαθμολογία έλλειψης διαφθοράς από όλες εκτός από τέσσερις χώρες παγκοσμίως (δύο από τις οποίες είναι η Φινλανδία και η Δανία), το δέκατο τέταρτο υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και από τις 149 χώρες που μετρήθηκαν και το τέταρτο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Τραγικό τέλος για 4χρονο κοριτσάκι – Τη βίασε και την κρέμασε ο θείος της

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ εξωθεί τους Παλαιστίνιους στην «μεγάλη έξοδο» προς την Αίγυπτο

Alfa Nero: Το… κουβάρι με το μέγκα-γιοτ Ρώσου ολιγάρχη και η φτωχή Αντίγουα που μπλέχτηκε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42