search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:11
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες – Ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα είναι κοινωνική ήττα

15.12.2023 00:58
KASSELAKIS STEFANOS

Στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και όχι στο 17% θέτει τον εκλογικό πήχη ο Στέφανος Κασσελάκης όπως είπε στο πλαίσιο της συνέντευξής του με την Αναστασία Γιάμαλη και το Kontra Cannel. Μάλιστα ερωτηθείς για το αν θα το θεωρήσει προσωπική ήττα σε περίπτωση που ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, είπε ότι θα είναι κοινωνική ήττα τη στιγμή που η ακροδεξιά καλπάζει και ο Μητσοτάκης χαϊδεύει αυτιά μη φέρνοντας για παράδειγμα τώρα στη Βουλή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε σχέση με τα εργασιακά σημείωσε πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέλθει στα 900 ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι σήμερα ο Έλληνας φτωχοποιείται και σε αυτή τη φτωχοποίηση οφείλεται η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό ενώ σε σχέση με τον ελληνοτουρκικό διάλογο εξέφρασε την ανησυχία ότι πάει να γίνει διμερής, ενώ όπως είπε πρέπει να μείνει σε ευρωτουρκικό πλαίσιο και όχι μόνο ελληνοτουρκικό.

Ειδικότερα, στο καλοσώρισμα της δημοσιογράφου απάντησε πως χαίρεται που βρίσκεται εκεί επισημαίνοντας όμως ότι δεν είναι χαρμόσυνο «διότι το κόμμα μας υπέστη μια δύσκολη ήττα, πραγματικά θα ευχόμουν να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και να μην είμαι εδώ μαζί σας». « Ό γέγονε γέγονε» ( ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει) είπε. Σήμερα «υπάρχει μια μεγάλη βούληση και δίψα από τον ελληνικό λαό και το κόμμα μας. Το πιο ανεξάρτητο λαϊκό κόμμα είναι εδώ για να την προσφέρει στον κόσμο». «Θέλουμε να χτίσουμε, πρόσθεσε «μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων με μεγάλη τεχνική κατάρτιση, ενσυναίσθηση, με καθαρά χέρια που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, η δική μας παράταξη δεν επικροτεί τα τζάκια και τις βαρονίες»

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας είπε πως από τις περιοδείες του διαπιστώνει πως «είναι πολύ πιεσμένος ο κόσμος οικονομικά», «το είδα» είπε «και στην τελευταία μου περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία».

«Ό,τι και να λέει κανείς για επενδυτική βαθμίδα και παράδεισους ξένων επενδύσεων η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική» σημείωσε.

Σε σχέση με την ακρίβεια τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι φόροι στη χώρα μας είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Μέσα σε δύο χρόνια τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 40%. Διερωτώμαι, εχει αυξηθεί το εισόδημα του Έλληνα κατά 40%; Πώς λοιπόν ο Έλληνας πληρώνει από που βγαίνει το 40% παραπάνω ΦΠΑ στην οικονομία όταν οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί ανάλογα. Η απάντηση είναι από ό,τι μαξιλάρι έχει ο καθένας, ό,τι αποκούμπι έχει για το μέλλον του. Ο Έλληνας φτωχοποιείται, έτσι έχουμε πάρει την επενδυτική βαθμίδα, με φτωχοποίηση και με κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι. Είναι θέμα κοινής λογικής, έχει δουλέψει σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και στα τρόφιμα ειδικά. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να παριστάνει ότι αυτή η τέραστια υπεραπόδοση από το ΦΠΑ είναι χρηστή διοίκηση».

Ερωτηθείς για το αν θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εξωτερικό ανέφερε πως θα γίνει κάποια στιγμή εφόσον ισχύσει η επιστολική ψήφος εν όψει των ευρωεκλογών. «Αν υπάρξει επιστολική πριν τις ευρωεκλογές, θα δώσουμε τη δέουσα σημασία και στους συμπολίτες μας στο εξωτερικό» είπε.

Σε σχέση με το εισόδημα των Ελλήνων ανέφερε πως «το κοινωνικό κράτος πρόνοιας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του κάθε Έλληνα και συνδυάζεται με τον κατώτατο μισθό». Το να μην έχεις δημόσια υγεία, είπε «είναι διπλό χαστούκι» για τον χαμηλόμισθο, ενώ είμαστε 24 στους 27 σε αγοραστική δύναμη. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι κατά την γνώμη του ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί και να είναι τουλάχιστον 900 ευρώ καθαρά.

Ερωτηθείς αν ο εκλογικός πήχης είναι στο 17% είπε πως «ο πήχης είναι να κερδίσουμε», ενώ στο ερώτημα αν θα το εκλάβει ως προσωπική ήττα να μην επιτευχθεί αυτός ο στόχος σημείωσε πως θα το εκλάβει ως κοινωνική ήττα καθώς η ακροδεξιά καλπάζει. Από την άλλη, η ΝΔ χαϊδεύει τα αυτιά της ακροδεξιάς, όπως φαίνεται με την ισότητα στο γάμο, που εκτίμησε ότι θα «πάει προφανώς μετά τις ευρωεκλογές».

Για το αν θα μπει στη Βουλή, ήταν αρνητικός λέγοντας πως οι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι άξιοι, για κάποιο λόγο τους επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας και θέλει να τιμήσει αυτή την επιλογή.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσης με στόχο τη συγκρότηση του νέου κόμματος εν όψει ευρωεκλογών

Le Soir: Όταν η Εύα Καϊλή έσπευσε να σώσει Έλληνες εφοπλιστές

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκινούν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία – Απείχε ο Όρμπαν, για νίκη μιλά ο Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:11