search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:29
MENU CLOSE

Μιχαήλ Άνθης στο topontiki.gr: «Η τηλεόραση βάζει το ψωμί για να κάνουμε θέατρο» (Photos)

15.12.2023 21:21
mixail-anthis-new

Μετά τον Γιώργο Χατζή, ένας ακόμη πολυτάλαντος άνθρωπος, ο Μιχαήλ Άνθης μιλάει στο topontiki.gr για το θέατρο, την τηλεόραση και την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, «ΟΙ ΣΚΕΤΟΙ».

Ο Μιχαήλ Άνθης τελείωσε το πανεπιστήμιο της Αθήνας (τμήμα Ιστορικό-Αρχαιολογικό), σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Βασίλη Ρίτσου, κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής δίπλα στον διεθνούς φήμης βαρύτονο Φραγκίσκο Βουτσίνο. 

Για όσους δεν το γνωρίζουν έχει βραβευτεί 7 φορές για θεατρικά του έργα, ενώ οι συνεργασίες του σε μουσική, θέατρο και τηλεόραση είναι αξιοζήλευτες!

Ο γνωστός ηθοποιός και δημιουργός αναφέρθηκε στα επαγγελματικά του σχέδια, ενώ απαντά στο δίλημμα τηλεόραση ή θέατρο και μιλά για την αγαπημένη του συνεργασία στη μουσική.

Για το τέλος, εστιάζει στα μελλοντικά του σχέδια, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στο πως βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια από τώρα.

Οι απαντήσεις που έδωσε στο ερωτηματολόγιό μας:

Λέγεσαι;  Μιχαήλ Άνθης.

Επάγγελμα;  Συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, τραγουδοποιός, φιλόλογος.

Πού βρίσκεσαι επαγγελματικά αυτή την περίοδο; Στο θέατρο της Ημέρας με τη μαύρη μουσική κωμωδία «ΟΙ ΣΚΕΤΟΙ», κάθε Κυριακή στις 18.00 και κάθε Δευτέρα στις 20.30.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την παράσταση «ΟΙ ΣΚΕΤΟΙ»; Όπως όλες μου οι ιδέες, έτσι κι αυτή, γνωρίζω πού πηγαίνει, δεν γνωρίζω πούθε έρχεται.

Πώς σε κέρδισε το θέατρο (μιας και έχεις αποφοιτήσει από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Αθήνας); Από ένα δημοτικό τραγούδι που μου απάγγειλε σε άσχετο χρόνο ένας παλιός ηθοποιός, ο Δημήτρης Πετράτος. Η στιγμή έγινε έρωτας που ακόμα κρατεί.

Αγαπημένος συνεργάτης; Ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Αγαπημένη συνεργασία από τον χώρο της μουσικής; Ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τηλεόραση ή θέατρο; Θέατρο. Η τηλεόραση βάζει το ψωμί για να κάνουμε θέατρο. Το θέατρο βάζει το βούτυρο και το μέλι.

Προτιμάς τον ρόλο του συγγραφέα ή του ηθοποιού; Του δημιουργού που παίρνει μαζί με άλλους συναδέλφους το έργο για να το μεταφέρει στο κοινό.

Περίγραψέ μας με 3 λέξεις τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Χατζή. Ειλικρινής, δημιουργική, αγαπησιάρικη.

Γιατί κάποιος να έρθει στην παράσταση; Για να δει ίσως κάτι πολύ αστείο, ειλικρινές και αιχμηρό.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο σου πλεονέκτημα; Η επίγνωση πως ό,τι καλό έχω έρχεται απ’ τον Θεό, κι ό,τι κακό από εμένα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι που έχεις συνθέσει; Ένα ροκ ζεϊμπέκικο με τίτλο «ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ». Θα κυκλοφορήσει από τη SPICY, πρώτα ο Θεός, αρχές του 2024.

Τι σημαίνει θέατρο για σένα;  Ζωντανή επικοινωνία με τους συνανθρώπους μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; Να ξυπνάω μέσα στη νύχτα για να σημειώσω μια καινούργια ιδέα ή μία μελωδία. Η πληρότητα είναι τόσο μεγάλη που δεν μού ξανακολλάει ύπνος.

Πες μας μια δουλειά που δεν πέρασες τόσο καλά και αυτή που πέρασες εξαιρετικά. Την όποια κακή την έχω διαγράψει, απολαμβάνοντας την εξαιρετική με τον ταλαντούχο φίλο και συνεργάτη μου Γιώργο Χατζή.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερή σου επαγγελματική επιτυχία; Τα έργα που έχω στον υπολογιστή μου και δεν τα έχει διαβάσει άνθρωπος. Ας το’ χουν υπ’ όψιν τους οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος κι ας μην σκάβουν σε τρύπες, αλλά σε υπολογιστές.

Ποιο επάγγελμα δεν θα μπορούσες να κάνεις ποτέ; Του λογιστή, του δικηγόρου, του δημοσιογράφου και φυσικά του πολιτικού. Όσα δηλαδή έχουν να κάνουν με το ψέμα και το «μαγείρεμα».

Κάνεις σχέδια για το μέλλον; Όχι πια.

Τι να περιμένουμε από σένα το επόμενο διάστημα; Πολλά. Αν και, το πολλά απ’ το τίποτα, μια κλωστή δρόμος. Δεν είπαμε ότι δεν κάνω σχέδια;

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα; Στα συγκαλά μου, μ’ ένα σκαλιστήρι στο χέρι να φυτεύω λουλούδια και ζαρζαβατικά, και κυρίως, να διακονώ την Παναγία, καθαρίζοντας το μικρό εκκλησάκι που θέλω να της αφιερώσω.

Διαβάστε επίσης:

Οι The Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια – Θα εμφανιστούν στο Release Αthens

Andre Braugher: Ο ατζέντης του αποκάλυψε την αιτία θανάτου του ηθοποιού

Το γυμνό στην τέχνη του αραβικού κόσμου – Μια αποκαλυπτική έκθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:28