search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Netflix: Τα έργα με τις περισσότερες θεάσεις παγκοσμίως

15.12.2023 11:43
netflix new

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Τα στελέχη της Over The Top συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix έδωσαν στη δημοσιότητα έκθεση -για πρώτη φορά- με στοιχεία για τις δημοφιλέστερες σειρές και ταινίες. 

Μάλιστα ενημέρωσαν ότι θα καθιερώσουν τακτική ενημέρωση με την κίνηση της πλατφόρμας, δύο φορές το χρόνο.

Η πρώτη -συγκεντρωτική- έκθεση «What We Watched: A Netlfix Engagement Report» για την κινητικότητα στην πλατφόρμα, έδειξε ότι το ρεκόρ θεάσεων κατέχει η σειρά (η πρώτη σεζόν)  με στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και πολιτικου θριλερ «The Night Agent» με 812,1 εκατ.  ώρες θέασης, παγκοσμίως. Δεύτερη αναδείχθηκε η σειρά «Ginny & Georgia», με τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων της έχοντας «γράψει» στο κοντέρ της 665,1 εκατ. ώρες θέασης.

Στο μικροσκόπιο πάνω από 18.000 τίτλοι οπτικοακουστικών έργων

Η έρευνα για την έκθεση «έτρεξε» σε περισσότερους από 18.000 τίτλους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 99% όλων των προβολών στο Netflix, και σε «σκάναρε» σχεδόν 100 δισ. ώρες προβολών.

Οι τίτλοι του Netflix, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% εμφανίστηκαν στις εβδομαδιαίες λίστες με τα δέκα κορυφαία προγράμματα.

Επίσης στην πλατφόρμα αποτυπώνεται και ο ενθουσιασμός, όπως περιγράφουν τη ζήτηση στο Netflix,  σε μη αγγλικές οπτικοακουστικές παραγωγές, οι οποίες αποτελούν το 30% του συνόλου προβολών.

Επίσης, τα στοιχεία της έκθεσης «μιλούν» για αποκρυσταλλωμένη τάση ζήτησης σε παλαιότερους τίτλους της πλατφόρμας, πέρα δηλαδή από τις πρεμιέρες. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται το ριμέικ της ταινίας «Κανένα νέο από το Δυτικό Μέτωπο». Το φιλμ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 και στο υπό μελέτη χρονικό διάστημα είχε καταφέρει πάνω από 80 εκατ. ώρες προβολής.

Διαβάστε επίσης:

Σκάι: Πρεμιέρα με χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν για την μουσική εκπομπή του σταθμού με τον Χρήστο Φερεντίνο

Πρώτος σε τηλεθέαση ο «Σασμός» λόγω… Champions League

ΕΣΗΕΑ: Απαξιωτική στάση απέναντι της χρεώνει στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα- «Αρνείται ακόμη και τον διάλογο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:40