search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:39
MENU CLOSE

Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα – 90 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε καταυλισμό, σύμφωνα με την Χαμάς

18.12.2023 01:02
palestine

Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού με αμείωτο ρυθμό στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στο Reuters, 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Κυριακή από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Πιέσεις για διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των ομήρων

Την ίδια ώρα που το Ισραήλ εξαπέλυσε την Κυριακή νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινοί ηγέτες αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις να διαπραγματευτούν και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς.

Οι συγγενείς των ομήρων ενέτειναν τις εκκλήσεις τους στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον ωθήσουν να συνάψει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Πάνω από 100 Ισραηλινοί και ξένοι όμηροι της Χαμάς απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή με 240 παλαιστίνιους κρατούμενους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός διάρκειας μιας εβδομάδας τον περασμένο μήνα, την οποία διαπραγματεύτηκε το Κατάρ.

Πάντως, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι «η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη τόσο για την επιστροφή των ομήρων όσο και για να εξασφαλιστεί η νίκη επί των εχθρών μας».

Το Κατάρ επιβεβαίωσε χθες ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές προσπάθειες για την ανανέωση της ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών.

«Πείνα, ασθένειες και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα»

Λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια και ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι περίπου 1,9 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο.

Αυτήν την εβδομάδα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η πείνα και η απελπισία ωθεί τους κατοίκους στην αρπαγή της ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει σε κατάρρευση της δημόσιας τάξης.

«Δεν θα εκπλαγώ αν ο κόσμος αρχίσει να πεθαίνει από την πείνα ή από έναν συνδυασμό πείνας, ασθενειών και αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (OCHA).

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη

Γάζα: Τη μεγαλύτερη σήραγγα της Χαμάς, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το Ισραήλ (Video)

Βίντεο – σοκ: Ισραηλινοί αστυνομικοί ξυλοκοπούν φωτορεπόρτερ του Anadolu (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16