search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Οι συζητήσεις των γαλάζιων βουλευτών για την τροπολογία για τους μετανάστες στους διαδρόμους και το εντευκτήριο της Βουλής

18.12.2023 14:59
vouli_proypologismos_psifoforia

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που το εντευκτήριο και οι διάδρομοι της βουλής έχουν γεμίσει πηγαδάκια γαλάζιων βουλετών που συζητούν χαμηλόφωνα για το τι θα γίνει αύριο στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας για τους μετανάστες.

Βουλευτές όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς λένε στους δημοσιογράφους ότι θα πάρουν τον λόγο και θα διατυπώσουν τις ενστάσεις τους για την τροπολογία. Άλλοι βάζουν στοίχημα για το τι θα κάνει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

«Θα έρθει και θα καταψηφίσει;», «Θα απέχει;», «Θα έρθει και θα ζητήσει τον λόγο κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται. Βουλευτές που είχαν πάντως από παλιά σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα το φτάσει στα άκρα και κατά συνέπεια δεν θα δώσει το «παρών» στη ψηφοφορία.

Σε άλλο πηγαδάκι στο εντευκτήριο την βουλής αρκετοί εκτιμούσαν ότι όλα αυτό το κλίμα θα είχε αποφευχθεί εάν το Μέγαρο Μαξίμου είχε επιδιώξει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό πριν κατατεθεί η τροπολογία, προκειμένου να τον ενημερώσει και να του εξηγήσει το αναγκαίο της ρύθμισης.

Υπάρχουν, όμως, και πολλοί βουλευτές, ιδίως της περιφέρειας που συμφωνούν με την τροπολογία και τη θεωρούν απολύτως αναγκαία για την εξεύρεση εργατικών χεριών όσον αφορά στις αγροτικές εργασίες.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης -συνομιλώντας με συναδέλφους του στο εντευκτήριο- ανέφερε ότι η τροπολογία θα είναι χρήσιμη και για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς χρειάζονται εργατικά χέρια, όμως διατύπωσε ενστάσεις για τον όλο χειρισμό από πλευράς κυβέρνησης που προκάλεσε όλη αυτή την έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.

Ενόχληση στην κυβέρνηση υπάρχει και για την πρωινή εμφάνιση του Θάνου Πλεύρη στον ΑΝΤ1 όπου δήλωσε ότι «με την τροπολογία απομακρυνόμαστε από την πολιτική που είχε η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό», προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία εκείνος θα ψήφιζε κατά.

Μάλιστα, κυβερνητικοί βουλευτές σημειώνουν ότι ο κύριος Πλεύρης δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και είναι η δεύτερη φορά που διαφοροποιείται σε κυβερνητικές επιλογές, καθώς έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος και στον νόμο για τον πολιτικό γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης, επίσης στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βορίδης φαίνεται ότι θα ψηφίσει την τροπολογία επικαλούμενος το γεγονός ότι όσα προβλέπονται σε αυτήν είναι εφάπαξ.

Πάντως, το μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες πίνει νερό στο όνομα του Αδώνι Γεωργιάδη καθώς ο υπουργός εργασίας -αν και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως τη λατρεία του στον πρώην πρωθυπουργό- έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος την τροπολογία της κυβέρνησης, έχει βάλει πλάτη με τις παρεμβάσεις του τόσο στην Βουλή όσο και στα μέσα ενημέρωσης και είναι αυτός που βρέθηκε απέναντι τόσο στο φίλο του Θάνο Πλεύρη όσο και στον πρωθυπουργό, καλώντας όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την τροπολογία και δηλώνοντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό οτι «όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για ιδιωτικά ΑΕΙ: Πρωθυπουργός που κουρελιάζει το Σύνταγμα και στέκεται προσοχή στον Σαμαρά

Μετανάστες: Ποιους βουλευτές φοβήθηκε η ΝΔ και επιβάλλει κομματική πειθαρχία – Η «βόμβα» Πλεύρη και ο Σαμαράς

Μαρινάκης για τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλους πλην Σαμαρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:18