search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:34
MENU CLOSE

Μακελειό στην Πράγα: «Μας είπαν να μείνουμε κλειδωμένοι» – «Έτρεχαν πανικόβλητοι οι άνθρωποι» λένε οι μάρτυρες σοκαρισμένοι

21.12.2023 21:11
TSEXIA
AP

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες Ελλήνων καθηγητών και φοιτητών που βίωσαν από κοντά τον τρόμο που έσπειρε ο 24χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ τουλάχιστον 15 άτομα πριν αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή σε πανεπιστήμιο της Πράγας.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και τώρα η ανησυχία μας είναι ποιοι συνάδελφοι, ποιοι φοιτητές είναι ανάμεσα στα θύματα γιατί η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε στον 4ο όροφο που είναι οι διοιηκητικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσίβος, επίκουρος Καθηγητής που έκανε μάθημα σε άλλη αίθουσα δίπλα από τη φιλοσοφική σχολή την ώρα της επίθεσης. «Είχα μάθημα και μου κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι ακούγαμε σειρήνες περιπολικών. Πήραμε ένα email που μας έδινε οδηγίες ότι πρέπει να μείνουμε κλειδωμένοι. Ήμασταν αποδέκτες όλοι οι διδάσκοντες», είπε ο κ. Τσίβος στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά της Ελληνίδα φοιτήτρια περιγράφει τις στιγμές πανικού δευτερόλεπτα μετά το μακελειό. «Έτρεχαν πανικόβλητοι οι άνθρωποι στη γέφυρα του Καρόλου, υπήρχε πανικός, ήταν πολύ φοβισμένοι», Ελληνίδα φοιτήτρια στη Τσεχία. Την ώρα των πυροβολισμών όλοι παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Υπήρξε έτσι μία αναταραχή και ότι υπήρξαν και κάποιοι νεκροί λόγω πυροβολισμών», αναφέρει επίσης η εκπαιδευτικός στην Πράγα, Βιργινία Μπούτα.

Ειδικές οδηγίες στους τουρίστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πράγα είναι δημοφιλής προορισμός για τους Ελληνες ταξιδιώτες τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τα ελληνικά τουριστικά γραφεία να λαμβάνουν ειδικές οδηγίες από την αστυνομία.

«Έλληνες υπάρχουν. Δεν έχω κάποια ενημέρωση για το να έχει τραυματιστεί κάποιος Έλληνας. Εμείς ενημερώσαμε τους πελάτες μας καλύτερα να μείνουν για τις επόμενες ώρες στο ξενοδοχείο ή σε κάποιο καφέ, όπως έχει ενημερώσει η αστυνομία μέχρι να σιγουρευτούν ότι ήταν μόνος τους ο δράστης. Είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι», δηλώνει τουριστικό γραφείο στην Τσεχία.

Διαβάστε επίσης:

Πράγα: «Δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων» λέει η ελληνική Πρεσβεία

Μακελειό στην Πράγα: Σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι πριν την επίθεση με τους 15 νεκρούς στο Πανεπιστήμιο – Η «έμπνευση» από την Αλίνα Αφανασκίνα

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: «Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας στη βάση μιας θετικής ατζέντας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58