search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:50
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του αστυνομικού– Τριήμερο πένθος στην αστυνομία

27.12.2023 19:53
astynomikos renti 876- new

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αρχιφύλακα που έχασε τη ζωή του μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του από ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

O ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός κατέληξε το μεσημέρι μετά από βαρύτατο τραυματισμό στο πόδι του από ναυτική φωτοβολίδα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.

Ο βαριά τραυματισμένος 31χρονος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αιμορραγία είχαν ακρωτηριάσει το πόδι του.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ σε καταστολή, ενώ οι προσπάθειες των γιατρών την περασμένη εβδομάδα να τον επαναφέρουν δεν είχαν επιτυχία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Τριήμερο πένθος στην Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία κήρυξε από την Τετάρτη (27.12.2023) έως και την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, του 31χρονου αστυνομικού που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο πόδι στα επεισόδια του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Meteo: Η αποτύπωση των έντονων καιρικών φαινομένων στην οικονομία και την κοινωνία – 285 νεκροί από το 2000 στην Ελλάδα

Καλαμάτα: Συγκινούν τα λόγια της αδερφής του νεκρού πιλότου – «Έφυγε ο άγγελός μου, ήταν άδικο να γίνει έτσι» (Video)

Νέα Σμύρνη: «Ήταν ένα ατύχημα – Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας» λέει η μητέρα του 18χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:50