search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: «Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά»

27.12.2023 13:23
wolfgang_schäuble_new

Ανάρτηση στα social media για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2015 χαρακτηρίζει τον Σόιμπλε «προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε».

«Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά, όχι όμως σκληρότερα από εκείνους που υπέκυψαν στις καταστροφικές του πολιτικές», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι ο Σόιμπλε σκόπευε να εξαναγκάσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, ακόμα και πριν την εκλογή της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ στις αρχές του 2014. Aποκαλώντας το σχέδιο του Σόιμπλε «τρομακτικό», ο Γκάιτνερ κατέγραψε ότι ο Σόιμπλε πίστευε πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα τρόμαζε άλλες χώρες ώστε να ευθυγραμμιστούν.

Tις συχνές του συγκρούσεις με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τις έχει καταγράψει στο βιβλίο του «Αήττητοι Ηττημένοι».

Αναλυτικά ο Γιάννης Βαρουφάκης έγραψε στην ανάρτηση:

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε.

Προσωποποιούσε δηλαδή την εκρηκτική αντίφαση που γέννησε την Κρίση του Ευρώ και τις (αναπόφευκτα αποτυχημένες) πολιτικές αντιμετώπισής της που οδήγησαν, από τη μία μεριά, στην φτωχοποίηση της Ελλάδας και, από την άλλη, στην σημερινή αποβιομηχάνιση της Γερμανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά, όχι όμως σκληρότερα από εκείνους που υπέκυψαν στις καταστροφικές του πολιτικές.

Διαβάστε επίσης:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η σχέση του με τους Έλληνες πολιτικούς – Από τον Βενιζέλο στον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο (Photos)

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Η απόπειρα δολοφονίας, η εμμονή στη λιτότητα και το Grexit (photos/videos)

ΠΑΣΟΚ: «Φουλ οι μηχανές» για τις Ευρωεκλογές – Τα σχέδια Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:47