search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Επαμεινώνδας Κωστέας: «Η γυναίκα του βιντεοσκοπούσε την πτήση», λέει ο πατέρας του επισμηναγού – Την Παρασκευή η κηδεία του

28.12.2023 15:57
episminagos_kosteas

Στο πένθος βυθίστηκε η Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπος καταγωγής του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που βρήκε τραγικό θάνατο χθες 27/12, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή το πρωί. «Η γυναίκα του βιντεοσκοπούσε την πτήση» δήλωσε ο πατέρας του επισμηναγού στην τηλεόραση για την πτήση που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής του.

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Φίλοι και συγγενείς συρρέουν από το πρωί στο πατρικό σπίτι του επισμηναγού για να στηρίξουν την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές που βιώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Συγκλονίζουν φίλοι και συγγενείς: «Τον επούλησε η αγάπη του. Η αγάπη του για το αεροπλάνο»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού είπε πως «έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…».

Η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα έπαιρνε μετάθεση στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

«Προχθές μου λέει πατέρα αύριο κάνω την τελευταία μου πτήση, αλλά ήθελα με το Τ-2 όχι την τελευταία της ζωής του», τονίζει ο πατέρας του άτυχου πιλότου, Σωτήρης Κωστέας.

«Το παιδί μου θέλω. Το παιδί μου. Μπορεί να μου το φέρει κάποιος; Το παιδί μου το δικό μου! », είπε από την πλευρά της μητέρα του πιλότου, Βαρβάρα Κωστέα και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Η φρίκη, ζήσανε το θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους. Για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή άμα ήτανε πιο ψηλά να προλάβαινε να έκανε εκτίναξη. Δεν πρόλαβε. Δεν πρόλαβε… Τον επούλησε η αγάπη του. Η αγάπη του για το αεροπλάνο», σημειώνει ο πατέρας του πιλότου μη μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον γιο του.

Η σύζυγός του βιντεοσκοπούσε την πτήση

Η μοιραία πτήση θα ήταν και η αποχαιρετιστήρια του γιου τους με το εκπαιδευτικό Τ-2, καθώς επρόκειτο να μετατεθεί σε άλλο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους, αλλά η τύχη τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

«Θα ήτανε μία μικρή γιορτή. Το φινάλε του Τ-2», είπε ο πατέρας του στον ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση αν η σύζυγος βιντεοσκοπούσε τον άνδρα της είπε… «Ναι, ναι, γιατί είχε πει ότι φεύγει από τις Κιτρίες κι έρχεται για προσγείωση. Ήταν 80 μέτρα… ήταν σε τροχιά προσγείωσης κι αρχίσανε να φεύγουνε κομμάτια από το αεροπλάνο».

Να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις πτήσεις ο 40χρονος πιλότος πετούσε πάνω από το χωριό του τη Σάντοβα προκειμένου να δώσει το στίγμα του και στους δικούς του ανθρώπους και στον πατέρα του, αλλά και τη μητέρα του οι οποίοι πια θρηνούν για τον χαμό του.

«Ήταν περήφανος για τη δουλειά του. Το χόμπι του ήταν να πετάει. Το σήκωνε στα 35.000 πόδια και το δούλευε στα κόκκινα. Μου λέει πατέρα να μη φοβάσαι. Είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα ακόμα. Τα πετάμε. Δεν μου είχε πει ποτέ το παραμικρό», πρόσθεσε ο πατέρας του.

Όλοι στο χωριό μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον 40χρονο πιλότο. «Ήταν άνθρωπος. Ξέρετε τι σημαίνει άνθρωπος; Αγνός, οικογενειάρχης, υπόδειγμα. Τι άλλο; Τι άλλο; Δεν ήταν συγχωριανός μας μόνο. Ήταν πρότυπο», λέει φίλος της οικογένειας.

«Ήτανε ο ήρωάς μου σαφώς, ήτανε το αστεράκι μου που το έχασα…», συμπληρώνει ο πατέρας του 40χρονου.

Την Παρασκευή η κηδεία του

Η κηδεία του άτυχου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στη Μεγάλη Μαντίνεια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Λάρισα: Ξέσπασε φωτιά σε λεωφορείο με επιβάτες

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:55