search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:48
MENU CLOSE

Αποκάλυψη: «Θαύμα» με τον παπά Λουπασάκη – Ήταν ταυτόχρονα και υπάλληλος των ΕΛΤΑ, αποσπασμένος στους… Αγίους Ισιδώρους!

29.12.2023 08:00
LOUPASAKHS

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τα… θαύματα, που λεγόταν (και υποτίθεται ότι) έκανε στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Μεταξύ αυτών που αμφισβήτησαν την ικανότητά του ήταν και η ηγεσία της εκκλησίας, η οποία τελικά και τον εκδίωξε από το εκκλησάκι, στέλνοντάς τον σε κάποια ενορία στην Κρήτη στα τέλη του 2022.

Όμως τελικά αποδεικνύεται ότι ο Λουπασάκης είχε πετύχει τουλάχιστον ένα… θαύμα! Κι αυτό αφορούσε στον εαυτό του και την επαγγελματική του αποκατάσταση. Ενώ ήταν ιερέας, ανήκε παράλληλα στο προσωπικό των Ελληνικών Ταχυδρομείων!

Πληρωνόταν δηλαδή κανονικά, όλα τα χρόνια (δέκα στον αριθμό), που λειτουργούσε ως παπάς στον Λυκαβηττό και τον τελευταίο χρόνο σε ενορία στην Κρήτη! Τώρα, πώς γίνεται κάποιος να είναι δημόσιος υπάλληλος, να απολαμβάνει όσα προβλέπονται από την ιδιότητα αυτή (μισθό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα κλπ) ως να βρίσκεται στο πόστο του και να εργάζεται και ταυτόχρονα να κάνει τον παπά, έχοντας μάλιστα εξελιχθεί σε διασημότητα, “πουλώντας” θαύματα, χωρίς κανείς από την υπηρεσία του να αναρωτηθεί τι συμβαίνει, είναι δυσεξήγητο γεγονός.

Μάλιστα στις 28 του περασμένου Νοεμβρίου συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια… υπηρεσίας (λέμε τώρα) και βγήκε στη σύνταξη!

«Αποφασίζουμε τη λύση της σύμβασης εργασίας του υπαλλήλου της ΕΛΤΑ ΑΕ Λουπασάκη Δημήτριου του Γεωργίου (ΚΑΜ:6504), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39, παρ.39.1, εδάφιο στ, του από 18-01-2021 Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού της ΕΛΤΑ ΑΕ. Η λύση της σύμβασής του ισχύει από 27-11-2023, η οποία λογίζεται ως τελευταία ημέρα εργασίας του» αναφέρεται στη σχετική πράξη της Εταιρίας, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το topontiki.gr.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, μόνο για το 2022 το κόστος της μισθοδοσίας του έφτασε για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τις 25.000 ευρώ!

Το θαύμα ξεκίνησε από το 2013

Την απόφαση να μην εργάζεται στα ΕΛΤΑ, αλλά να κάνει τον ιερέα στους Αγίους Ισιδώρους και να πληρώνεται όμως κανονικά από την Εταιρία, είχε λάβει το διοικητικό συμβούλιο των Ταχυδρομείων στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όπως φανερώνει το έγγραφο που δημοσιεύει το topontiki.gr:

«Ο Λουπασάκης ∆ηµήτριος, µε βαθµό ∆2, (ΚΑΜ: 6504), που υπηρετεί στην Περ/κή ∆/νση Ταχυδροµικών Λειτουργιών Αττικής, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Προϊστάµενος στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού» αναφερόταν στο σχετικό έγγραφο. Εν μέσω μνημονιακής κρίσης δηλαδή, με το δημόσιο να βρίσκεται στο κόκκινο, η τότε διοίκηση των ΕΛΤΑ θεώρησε φρόνιμο να εξυπηρετήσει τους Αγίους Ισιδώρους και τον κ. Λουπασάκη! Ο οποίος έμεινε δέκα χρόνια εκτός υπηρεσίας ΕΛΤΑ, επιτυγχάνοντας πράγματι ένα οικονομικό, υπηρεσιακό και προσωπικό θαύμα.

Πέρα από την όποια ιλαρή (ιλαροτραγική μάλλον) διάσταση έχει ένα θέμα που πιθανόν απ’ όλο το δυτικό κόσμο μόνο στην Ελλάδα πρέπει να απαντάται, τίθενται και αμείλικτα ερωτήματα, για φαινόμενα στα όρια του σκανδάλου:

· Τι σόι «απόσπαση» είναι αυτή, που έτυχε ο κ. Λουπασάκης; Έχουν καταστήματα ΕΛΤΑ στους Αγίους Ισιδώρους και δεν το ξέρουμε;

· Υπάρχει κάποιου είδους αλληλογραφία που γινόταν στο συγκεκριμένο ναό; Εκτός κι αν κάποιο από τα θαύματα του Λουπασάκη ήταν να… επικοινωνεί με το Θεό, μέσω γραμμάτων και δεμάτων.

· Κι αν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να τοποθετηθεί υπάλληλος των ΕΛΤΑ στους Αγίους Ισιδώρους, μήπως έπρεπε να αντικατασταθεί ο κ. Λουπασάκης όταν η ηγεσία της εκκλησίας τον εκδίωξε από το ναό αυτό;

· Ο Λουπασάκης πληρωνόταν από τα ΕΛΤΑ. Πληρωνόταν όμως και από την εκκλησία;

Η χαμένη εξυγίανση των ΕΛΤΑ

Οι απαντήσεις στα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανείς, αλλά εγείρονται με αφορμή την περίπτωση του αμφιλεγόμενου ιερωμένου, πολύ σοβαρά θέματα:

· Τα ΕΛΤΑ έχουν εξαιρεθεί από το στενό δημόσιο τομέα και άρα απαγορεύεται να διατίθεται το προσωπικό τους σε πόστα πέραν της Εταιρείας.

· Πώς γίνεται να υπάρχουν υπάλληλοι όπως ο Λουπασάκης, αλλά και άλλοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που «διατίθενται» σε υπηρεσίες πέραν των Ελληνικών Ταχυδρομείων;

· Έχει πλήρη και σαφή εικόνα η Εταιρία για τους υπαλλήλους της που είναι εκτός των υπηρεσιών της και κοστίζουν συχνά παραπάνω από τους εργαζόμενους που βρίσκονται κανονικά στα πόστα τους;

· Έχουν την πολυτέλεια τα ΕΛΤΑ να σπαταλούν και ανθρώπινους πόρους, όταν ήδη από την προηγούμενη διοίκηση σπαταλήθηκε ένα τεράστιο πακέτο 280 εκατομμυρίων ευρώ, που διατέθηκαν για το πρόγραμμα εξυγίανσής τους; Και παρά το γεγονός ότι μειώθηκε το κόστος μισθοδοσίας λόγω εκτεταμένης εθελούσιας εξόδου, το οικονομικό πρόβλημα παραμένει. Σημειωτέον ότι μεγάλο μέρος εκείνου του ποσού κατευθύνθηκε σε αμφιλεγόμενες δράσεις, ακόμα και σε συνεργασίες με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, που απομακρύνθηκε κακήν κακώς τότε από το κυβερνών κόμμα.

Η εκδίωξη Λουπασάκη από την Ιερά Σύνοδο

Η ιστορία με τον πατήρ Δημήτριο Λουπασάκη είχε κάνει εντύπωση για πολύ καιρό. Η φήμη του ήταν διαδεδομένη, καθώς αναφερόταν ως «θαυματοποιός» και ιερέας με ισχυρό πνευματικό φορτίο, στον οποίο προσέτρεχαν πολλοί επώνυμοι των Αθηνών.

Η Ιερά Σύνοδος ήλεγχε την περίπτωσή του για χρόνια. Και τον Δεκέμβριο του 2022 αποφάσισε, εν μέσω πιέσεων και έντονων συζητήσεων, να τον απομακρύνει από τους Αγίους Ισιδώρους.

Ισχυριζόταν δε ότι πραγματοποιούσε θαύματα χάρη σε έναν σταυρό- κειμήλιο από τους Ιερούς Τόπους (τον αποκαλούσε ο ίδιος Σταυρό του Ιησού).

Στο πόρισμά της η Αρχιεπισκοπή, μεταξύ των άλλων κατηγορούσε τον Λουπασάκη για αγυρτεία.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ήταν αγαπημένα αδέρφια, υπήρχε ζήλια, λέει η σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον αστυνομικό ο 44χρονος από την Νορβηγία

Βασίλης Καρράς: Έγραψε τραγούδι στην εντατική – Θα το ερμηνεύσει ο Νίκος Μακρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09