search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Περιμένουν «έκρηξη» κρουσμάτων μετά τις γιορτές (Video)

29.12.2023 07:08
maska new

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού αμέσως μετά τις γιορτές αναμένουν οι επιστήμονες αλλά και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Ήδη σύμφωνα με το ΣΚΑΪ πάνω από 1.600 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί αναλογικά μετά και την αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές.

Την Παρασκευή αναμένονται με ενδιαφέρον οι σχετικές ανακοινώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει από τους ειδικούς ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, σε ΜΜΜ και σε μονάδες υγείας.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση μάσκας, μέλη της επιτροπής ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, αλλά συστήνεται σε χώρους με συγχρωτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει παλιά σύσταση στα νοσοκομεία και οι επιτροπές λοιμώξεων μπορούν να επαναφέρουν τη χρήση της ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, είτε στο νοσοκομείο, είτε τη γενικότερη. Το μέτρο θα αφορά εργαζόμενους στα νοσοκομεία, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

Δεν εμβολιάζονται οι πολίτες

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τους επιστήμονες, ήταν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό με το ενισχυμένο εμβόλιο.

Αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν με βαριά νόσηση.

Σχετικά με τις εορταστικές συγκεντρώσεις, οι ειδικοί προτείνουν την τήρηση των μέτρων προστασίας, την διενέργεια self test πριν από τις εορταστικές συγκεντρώσεις και σε περίπτωση συμπτωμάτων, την αποφυγή επαφών…

Μαγιορκίνης: Να εμβολιαστούν οι ευάλωτοι

«Έχουμε γύρω στους 70 διασωληνωμένους. Πρόκειται για μία περίοδο που έχουμε την υψηλότερη κινητικότητα του κορονοϊού το τελευταίο εξάμηνο. Είναι η υποπαραλλαγή που έχει προκαλέσει παρόμοιες εξάρσεις σε άλλες χώρες» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης

Φυλακές Κορυδαλλού: Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για το ρεβεγιόν των κρατουμένων

Κούγιας: Δεν θα αναλάβω την υπεράσπιση του 18χρονου που κατηγορείται ότι έριξε τη φονική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη

Εύοσμος: Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών – Οι 3 δράστες πήραν 800 ευρώ με μαχαίρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:14