search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Το Politico δεν ξέχασε τις υποκλοπές…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2314
28/12/2023
31.12.2023 14:59
ypoklopes 88- new

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Politico μοίρασε τα… ανάποδα βραβεία του σε πολιτικούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το διαδικτυακό περιοδικό έκρινε ότι σημάδεψαν αρνητικά τα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης.

Μεταξύ των «βραβευθέντων» (η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πήρε το «βραβείο» της «καλύτερης ερμηνείας Γερμανίδας που παριστάνει την πρόεδρο της Ευρώπης», ο Ζοζέπ Μπορέλ το «βραβείο Μπόρατ για τη διπλωματία» και πάει λέγοντας και… κλαίγοντας) βρέθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Politico απένειμε το «βραβείο» με τίτλο «Οι ζωές των άλλων» (αναφορά στη γνωστή ταινία, σχετικά με έναν πράκτορα της Στάζι στην Ανατολική Γερμανία, ο οποίος παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτών), σχολιάζοντας ότι «δεν είναι πολλοί οι ηγέτες που θα μπορούσαν να επιβιώσουν από τις αποκαλύψεις πως η μυστική υπηρεσία της κυβέρνησής τους προσπάθησε να κατασκοπεύσει αντιπολίτευση και δημοσιογράφους. Όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο οποιοσδήποτε πολιτικός».

Το Politico συμπληρώνει δηκτικά ότι «το πώς κατέληξε το Predator σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα – οι περισσότερες ανήκαν σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους – παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μην λυθεί ποτέ» και δείχνει αποφασισμένο να μην αφήσει την υπόθεση των υποκλοπών να ξεχαστεί εύκολα…

Διαβάστε επίσης:

Η βαθιά συγκίνηση Ανδρουλάκη στην κηδεία του Βασίλη Καρρά

«Εικόνα σου είμαι, κοινωνία…»

Και το ΠΑΣΟΚ θα έχει θέματα με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:19