search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:18
MENU CLOSE

Τρεις εκθέσεις ζωγραφικής με δωρεάν είσοδο για να πας τον Ιανουάριο!

04.01.2024 14:13
ekthesi-texnis

Με τη νέα χρονιά έρχονται και καινούργιες εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που αξίζει να επισκεφτούμε. Χρώματα, ιδέες και νοήματα συνδυάζονται με έναν μαγικό τρόπο στον καμβά και μας προσφέρουν δημιουργίες που τροφοδοτούν τη συνείδηση και τον ψυχισμό μας . Έργα ζωγραφικής και γλυπτικής μας περιμένουν για να εγκαινιάσουμε μια χρονιά γεμάτη με ποικιλία χρωμάτων, ακαθόριστων ή αυστηρά καθορισμένων μορφών, αφηρημένων εννοιών και κυρίως φαντασίας!  

Μαρία Τσαφαντάκη έκθεση «Βήματα Απελευθέρωσης»

Η Gallery Art Prisma εγκαινιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μάρας Τσαφαντάκη, απόφοιτης της Α.Σ.Κ.Τ. και με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Σεβίλλης.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης και θεωρίας του πολιτισμού Αθηνά Σχοινά αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης:

«Στα έργα της συνδυάζει το σχέδιο με την ζωγραφική και την γλυπτική, προσθέτοντας όπου της είναι απαραίτητο, ανάγλυφα objets trouvés (μικρά και περιθωριοποιημένα αντικείμενα, που τους δίνει την δυνατότητα να ζήσουν σε δεύτερη χρήση), μαζί με κέντημα, κεραμικά στοιχεία, κλωστές, καρφίτσες, ακρυλικά και παστέλ χρώματα, αλλά και ό,τι άλλο ενεργοποιεί και δίνει ρυθμό και τόνο, τόσο στην εικαστική χειρονομία της, όσο και στην ακατάβλητη φαντασία της […] Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το δικό της Πάνθεον,- που θέλει να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο,- κι οι σχέσεις της αναφορικά με όλα τα πρότυπα της ιστορίας και της τέχνης που αγάπησε και της παραστέκουν ακόμη, σαν φωτεινοί σηματοδότες, στην ζωή της».

Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, 8μμ

Διάρκεια: 29 Δεκεμβρίου 2023 – 27 Ιανουαρίου 2024


Φώτης Δανάλης έκθεση «εστία-ΖΩ»

Το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και πολιτιστικού διαλόγου, διοργανώνει περιοδική έκθεση με έργα του εικαστικού Φώτη Δανάλη με τίτλο: «εστία-ΖΩ».

Στις εστίες του Ιλίου Μελάθρου φιλοξενούνται οκτώ δημιουργίες του καλλιτέχνη εμπνευσμένες από τη φύση, τους ανοικτούς ορίζοντες, τα περιγράμματα, τις μορφές, τα σχήματα και τα χρώματα.

Τα έργα του Φώτη Δανάλη, τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου23 και ώρα 18:00

Διάρκεια: 28 Δεκεμβρίου 2023 – 31 Μαρτίου 2024

Ομαδική έκθεση «Μικρά ζωγραφικά έργα 2023-2024»

Η Sianti Gallery παρουσιάζει την καθιερωμένη ομαδική έκθεση «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024». 

Τα φετινά Χριστούγεννα η Sianti Gallery αποφάσισε να κάνει μία δωρεά στον Σύλλογο Ελπίδα κληρώνοντας ένα ζωγραφικό έργο του Θανάση Λάλα. Ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκειά της παίρνοντας μέρος με τον τρόπο αυτό στην κλήρωση του έργου. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στον Σύλλογο Ελπίδα και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου παρουσία ενός εκπροσώπου του συλλόγου.

H τέχνη και η ελπίδα είναι δύο κρίκοι ενωμένοι, εφόσον ο βασικότερος λόγος είναι ότι τέχνη σημαίνει δημιουργία, δηλαδή γένεση. Είναι αυτή που θυμίζει ότι πάντα ο κόσμος βρίσκει τον δρόμο προς την ελπίδα. Με την έννοια αυτή η Τέχνη είναι Ελπίδα. Αυτό πηγάζει και από τα έργα των 26 εικαστικών που συνθέτουν την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση της Sianti Gallery. Τα έργα, αν και μικρών διατάσεων 30Χ30 εκ., λειτουργούν μαγικά εισβάλλοντας σαν καταρράκτης σε μια σχεδόν τυποποιημένη κουλτούρα.

Και είναι αυτή ακριβώς η στιγμή που ο κάθε καλλιτέχνης με τα πινέλα του δημιουργεί αναπαραστάσεις της πραγματικότητας που κατακλύζονται από έντονα χρώματα, χειρονομιακές γραφές, περιγράμματα, παραστατικές μορφές, στοιχεία της φύσης. Έτσι, λοιπόν, χαράσσονται οπτικές διαδρομές σε πολύχρωμες κοιλάδες κλείνοντας το μάτι σε μέρες χαράς και ελπίδας με ένα εικαστικό δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

(Από δελτίο Τύπου)

Διάρκεια: 16 Δεκεμβρίου 2023 – 20 Ιανουαρίου 2024

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ φαντασίας, τρόμος και animation (videos)

New Year’s Day: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι των U2 δεν είναι ερωτική

Διεμφυλικά παιδιά και ιατρικός κόσμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:16