search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:06
MENU CLOSE

Τα μπρος πίσω του Μαξίμου με το γάμο, το Σπετσιώτικο βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεπιθύμητος Ελπιδοφόρος

05.01.2024 06:01
MITSOTAKIS

Καλημέρα σας.

Έχω μία υποψία ότι όλη αυτή η φασαρία και τα μπρος πίσω με την κυβερνητική ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκπορεύεται από τις αντιφατικές διαθέσεις παραγόντων του Μαξίμου

Δεν γίνεται τη μια μέρα να φαντάζει κοντά η ρύθμιση και την επομένη να δίνεται σήμα ότι πάει για τόσο πίσω, που μπορεί να προηγηθούν οι ευρωεκλογές.

Η χθεσινή ρήση του πρωθυπουργού ότι πρώτα πρέπει να προσδιοριστεί το περιεχόμενο και μετά το χρονοδιάγραμμα, σημαίνει ότι το (όποιο) νομοθέτημα όντως και οριστικών πάει πίσω.

Γι’ αυτό και η υποψία μου στρέφεται στον καθ’ ύλην αρμόδιο να προωθήσει την υπόθεση τον Αλέξη Πατέλη. Επειδή το έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και επιθυμεί να γίνει η εμβληματική αυτή μεταρρύθμιση, συχνά τροφοδοτεί μία φημολογία περί επίσπευσης.

Αλλά δεν θα αποφασίσει ο Πατέλης, οπότε οι βουλευτές που διαφωνούν με τη θεσμοθέτηση του γάμου μένουν ήσυχοι. Κι ελπίζουν να κάνει τα… μαγικά του ο Κώστας Τασούλας και οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ.

Τι να κάνουν; Να χειριστούν το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε η ρύθμιση να έρθει σε κάποιο θερινό τμήμα της Βουλής. Στο οποίο θα έχουν ενταχθεί όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές που είναι υπέρ και θα ψηφίσουν το νομοθέτημα (51 χρειάζονται), ενώ όσοι διαφωνούν θα απαλλαγούν και δεν θα βρεθούν καν στο δίλημμα!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα γλιτώσουν από τη δοκιμασία και οι υπουργοί που διαφωνούν. Διότι στα θερινά τμήματα δεν μετέχουν βουλευτές που είναι υπουργοί!

Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που μάλλον θα προτιμήσουν να παραιτηθούν, παρά να ψηφίσουν.

Κάποιοι λένε για τον Κεφαλογιάννη, την Αλεξοπούλου και άλλους, αλλά για τα ονόματα όρκο δεν παίρνω.

Από τις Σπέτσες στην Ουρανούπολη

Όσο στην κυβέρνηση ψάχνουν ημερομηνίες για τη ρύθμιση με το γάμο, στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν άλλο να ασχοληθούν.

Είναι περίεργο το πώς ανακαλύπτουν τα πιο περίεργα θέματα για να αρχίσουν την κλωτσοπατινάδα.
Αυτή τη φορά όλοι συζητούν – και οι περισσότεροι αντιδρούν με – την ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα στις Σπέτσες.

Την ιδέα την εξέφρασε την πρωτοχρονιά σε ένα κύκλο κοινοβουλευτικών στελεχών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε όμως η πρόσκληση, προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή.

Διότι, λένε οι διαφωνούντες, δεν μπορεί να δίδεται η εντύπωση ότι οι βουλευτές μαζεύονται σε ένα πολυτελές νησί και να συνεδριάζουν διακοπάροντας ή να διακοπάρουν συνεδριάζοντας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεται συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες σε νησιά και σε επαρχίες.

Αλλά το ερώτημα είναι πώς συζητούνται και πώς αποφασίζονται ορισμένα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό αφορά όχι μόνο τον πρόεδρο, αλλά και τα κορυφαία στελέχη που έχουν θεσμικά πόστα και μετέχουν σε συνεδριάσεις.

Με την ευκαιρία να θυμίσω μία παλιά ιστορία, που παραπέμπει στο Σπετσιώτικο βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πιο τραβηγμένη περίπτωση που θα γινόταν… viral και θα έσπαγε τα κοντέρ του τρολαρίσματος αν υπήρχαν τότε σόσιαλ μίντια, ήταν η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2008 να συνεδριάσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην… Ουρανούπολη!

Το αποτέλεσμα ήταν οι βουλευτές τότε του Κινήματος να επιδοθούν σε ένα κρεσέντο αυτοσαρκασμού, παρά την εξάντληση από το πολύωρο ταξίδι, αναζητώντας μεταξύ τους το ποιος ή ποιοι θα χειροτονηθούν…

Και επειδή πήγαμε στο Άγιο Όρος νοερά, επισημαίνω με θλίψη, αλλά όχι με έκπληξη το χαμό που έχει προκληθεί με τον Ελπιδοφόρο της Αμερικής. Ο οποίος επίσκοπος κηρύχθηκε κάπως σαν ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Αγιορείτικη κοινότητα, διότι ευλογεί, λέει, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πάει λέγοντας.

Και έστειλαν επιστολή οι Αγιορείτες στο Φανάρι για να προειδοποιήσουν ότι ο Ελπιδοφόρος δεν πρέπει να επισκεφτεί την Αθωνική πολιτεία.

Μέσα στην αγάπη είναι μερικοί ιεράρχες.

Διαβάστε επίσης:

Ο αιφνίδιος ανασχηματισμός, η αγωνία του Βορίδη, ο ακούσιος ρόλος του… Φλωρίδη και τα ερωτήματα Δόμνα και Αγαπηδάκη 

Νέα Αριστερά για τη νέα αναβολή στον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών: «Ο Μητσοτάκης πειθάρχησε στις κραυγές των ακροδεξιών στο κόμμα του»

Ο Άδωνις παρέλαβε το υπουργείο Υγείας από τον Χρυσοχοΐδη: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28