search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Επίκαιρη επερώτηση ΚΚΕ για την υγεία

08.01.2024 14:02
perissos-kke-ktirio

Επίκαιρη επερώτηση για τις «οδυνηρές», όπως τις χαρακτηρίζει, συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μέτρα που θα βελτιώσουν την κατάσταση είναι κυριολεκτικά στον αέρα και καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες.

«Η αύξηση των ασθενών από τον κορονοϊό, την εποχική γρίπη σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις κυρίως σε προσωπικό, αλλά και στις υποδομές στις δημόσιες μονάδες υγείας, δημιουργεί βάσιμη ανησυχία επανάληψης του αποκλεισμού χιλιάδων ασθενών από το “σύστημα υγείας της μιας νόσου” και τον περαιτέρω πολλαπλασιασμό των ανικανοποίητων αναγκών», αναφέρουν μεταξύ άλλων και τονίζουν ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων υγειονομικών για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ενίσχυση των μονάδων υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό.

«Η χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού συνολικά στο υπουργείο Υγείας για το 2024 είναι 5,705 δις ευρώ, ενώ το 2023 διαμορφώθηκε στα 5,455 δις ευρώ, ενώ αρχικά είχαν προϋπολογιστεί 4,776 εκ. ευρώ.  Η διαφορά μεταξύ 2024 και του διαμορφωμένου ποσού των δαπανών του 2023 είναι επιπλέον 250 εκ. ευρώ. Αυτή η κρατική χρηματοδότηση εγγυάται ότι η κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας όχι μόνο δε θα μείνει σταθερή στα σημερινά απαράδεκτα επίπεδα, αλλά θα επιδεινωθεί περαιτέρω», σημειώνουν.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Παπανάτσιου: Αποχωρεί με αιχμές από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Μεταλλάσσεται σε κάτι που δεν μπορεί να μας χωρέσει πια»

Μητσοτάκης: Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα – Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν μια ευρωπαϊκή λύση

Σταύρος Παπασταύρου: Συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:25