search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:58
MENU CLOSE

«Μετά τη φωτιά»: ΑΝΤ1 και Tanweer να αναλάβουν τις ευθύνες τους σημειώνει το ΣΕΗ – Καλεί το ΥΠΠΟ να δράσει

08.01.2024 10:02
metatifotia

Αιχμές προς κάθε κατεύθυνση, σε έντονο ύφος, αφήνει για το αιφνίδιο «κόψιμο» της σειράς «Μετά τη φωτιά» του ΑΝΤ1 αφήνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με ανακοίνωση του, εκφράζοντας  ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό για την αντιμετώπιση που εξακολουθούν να έχουν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό.

«Η αντιμετώπιση των εργαζόμενων ως δεύτερης κατηγορίας υπάρξεων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 την 1/1/2024 ενημέρωσε μόνο κάποιους από τους «πρωταγωνιστές» της σειράς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ. Η δε εταιρεία παραγωγής με e-mail της ενημέρωσε πια όλους/ες τους/τις ηθοποιούς και τεχνικούς της σειράς στις 2/1/2024» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΕΗ την οποία κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης το Σωματείο των ηθοποιών διερωτάται πως είναι δυνατόν μια σειρά η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΚΟΜΕ να κόβεται χωρίς να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις,  ο τηλεοπτικός σταθμός να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του για να μην προστατεύσει ακόμα και τα ίδια τα «προϊόντα» του και να καταπατώνται ακόμα και οι όροι για ελάχιστο αριθμό παραχθέντων επεισοδίων που προβλέπονται στα συμβόλαια των ηθοποιών.

Το ΣΕΗ καλεί τον ΑΝΤ1 να βρει λύση για να συνεχιστεί η σειρά, την εταιρεία παραγωγής Tanweer να αποζημιώσει τους εργαζόμενους «για τη δουλειά που έχασαν». Καλεί επίσης  το υπουργείο Πολιτισμού να ελέγξει τι έχει συμβεί με τα οικονομικά της επίμαχης τηλεοπτικής παραγωγής και ζητά «να επιβάλει κυρώσεις για την μη ολοκλήρωση της».

Αναλυτικά η ανακοινωση του ΣΕΗ με τις θέσεις του για την υπόθεση που αφορά στην σειρά «Μετα τη φωτιά».

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο ΑΝΤ1 με μια λιτή αλλά με νόημα ανακοίνωση ενημέρωνε ότι παύει από το πρόγραμμα του τη σειρά επικαλούμενος σοβαρούς λόγους που ανάγονται στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης του σταθμού προς την παραγωγό εταιρεία Τanweer.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα ΜΚΔ πήραν «φωτιά» από αναρτήσεις τηλεθεατών, αλλά και συντελεστών της δημοφιλούς σειράς η οποία εμφανιζόταν συχνά πυκνά στη «υψηλές» θέσεις της Nielsen.   

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση (Video)

Τα κοστούμια στο Poor Things εξελίσσονται μαζί με την πρωταγωνίστρια

Καινούργιου για Σκορδά: «Έπεσαν να με φάνε λες και είμαι μοναδική που έχω κάνει αυτό το λάθος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:55