search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 20:36
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Να μη φοβόμαστε τη λέξη «ενσωμάτωση»

08.01.2024 14:14
mitsotakis_metanasteytiko

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης» του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, ο πρωθυπουργός είπε ότι απαιτείται ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, και σύνδεση των αρχών του ευρωπαϊκού κεκτημένου με την προάσπιση των αρχών της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η διαχείριση του προβλήματος θα κρίνει την αξιοπιστία της ΕΕ.

Από την άλλη, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Να μην φοβόμαστε τη λέξη “ενσωμάτωση” στην Ελλάδα, είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία, το αποδείξαμε στο παρελθόν ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε από ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε παραδείγματα δεύτερης γενιάς οικονομικών μεταναστών με μεγάλη επιτυχία».

Επίσης, προσέθεσε ότι η σωστή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου «αρκεί από τη μια πλευρά να έχουμε πολιτική που στηρίζεται στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και από την άλλη τη διαμόρφωση νόμιμων εναλλακτικών λελογισμένης μετανάστευσης που θα αντιμετωπίσει τα κενά εργασίας που υπάρχουν την πατρίδα μας».

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα, αλλά κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες τηρήσαμε το 2020 απέναντι στην εργαλειοποίηση της προσφυγικής κρίσης», προσπαθώντας να διατηρήσει τις… απαραίτητες ισορροπίες.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός Δήμου Αθηναίων η Αλεξία Έβερτ: Ξαφνική παραίτηση από σύμβουλος της παράταξης Μπακογιάννη

ΠΑΣΟΚ: Ο… Πορτογάλος Ανδρέας Σπυρόπουλος (Video) 

Έλενα Ράπτη: Η δημόσια ευχή στον Γιάννη Μπρατάκο για τη γιορτή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42