search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Όλα έγιναν ενώ κοιμόμουν, δεν το έκανα εγώ» λέει ο 39χρονος

09.01.2024 20:46
gynaikoktonia_iatrodikastiki2

Επιμένει στην αθωότητά του ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονημένης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει συλληφθεί, μαζί με τον φερόμενο ως συνεργό του και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είχε πάρει ένα «βαρύ υπνωτικό χάπι» για να κοιμηθεί και μόλις ξύπνησε το πρωί η Γεωργία δεν ήταν στο σπίτι. Μάλιστα, ρίχνει τις ευθύνες στον φίλο του, ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του, δολοφόνησαν την Γεωργία και ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίζεται «οργισμένος» σαν να τον «πνίγει το δίκιο» για το γεγονός ότι κατηγορείται για κάτι «που δεν έκανε». «Δεν είχα σκοπό να κάνω κακό στη Γεωργία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Βίντεο ντοκουμέντο με το ζευγάρι λίγο πριν την άγρια δολοφονία

Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο με το ζευγάρι να περπατά προς το σπίτι τους.

Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται η 41χρονη έγκυος να προχωράει αμέριμνη μαζί με τον σύντροφό της κρατώντας σακούλες με ψώνια στα χέρια, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μερικά μέτρα μακριά δηλαδή από το σπίτι που ζούσε το ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι επιστρέφει με ταξί στο διαμέρισμά του, αφού ο 39χρονος κατηγορούμενος πήγε να πάρει από τη δουλειά της την άτυχη γυναίκα. Τραγική ειρωνεία ότι η γυναίκα περπατούσε στο πεζοδρόμιο πιάνοντας το χέρι του συντρόφου της, χωρίς να γνωρίζει ότι θα έχανε τη ζωή της περίπου μια ώρα αργότερα.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα από αυτά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υλικό από κάμερες ασφαλείας διαφορετικού καταστήματος της περιοχής, αποτυπώνεται η στιγμή που ο 39χρονος κουβαλάει τη σορό της 41χρονης μέσα σε μια βαλίτσα – τύπου μπαούλο – μαζί με τον 34χρονο συνεργό του που ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Ποινική δίωξη στους κατηγορουμένους – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο φερόμενων ως δραστών για τη στυγερή δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας.

Σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα.

Τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συντρόφου και του φίλου του, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελική Αρχή. Η δικογραφία τούς καταλογίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, της διακοπής κύησης, της ληστείας κατά συναυτουργία (κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω η γυναίκα) και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα κι ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο, διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- σκόπευε να τερματίσει με την σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3/1.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Η συνομιλία των 12 sec με τον κρεοπώλη, τα «κενά μνήμης» και οι αντιφάσεις του – Του χρωστούσε 17.000 ευρώ

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη: Η λίστα με τις περιοχές

Γυναικοκτονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Η πατριαρχία συνεχώς προσπαθεί να μας φιμώσει» – Η ανάρτηση της Γεωργία Λαλέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:05