search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:17
MENU CLOSE

Χωρίς φίμωτρο για την κερδοσκοπία η Ν.Δ.

11.01.2024 06:05
dimitris-stoumpos

Με την κοινωνία στην «εντατική» για τα καλπάζοντα, αδηφάγα κερδοσκοπικά χτυπήματα που δέχεται καθημερινά στις αγορές, η κυβέρνηση της Ν.Δ. τρέχει τώρα ασθμαίνοντας να εξαγγείλει νέα πρόστιμα, νέα μέτρα, νέους ελέγχους, ώστε να «συμμαζέψει» ό,τι γίνεται μπροστά στο επαναλαμβανόμενο, διευρυνόμενο κύμα δυσφορίας και αγανάκτησης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες άλλη μια φορά ότι η χώρα δεν είναι μπανανία και ότι η ακρίβεια… δαγκώνει, όμως δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει «φίμωτρο» μπροστά στη «λύσσα» των πολύ μεγάλων και μεγάλων κερδοσκόπων, που κυριολεκτικά αλωνίζουν ανενόχλητα εδώ και πάνω από τρία χρόνια!

Το επικοινωνιακό μπαράζ με τις τωρινές εξαγγελίες στο Υπουργικό Συμβούλιο, στις αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις, στις συνεχείς συνεντεύξεις και δηλώσεις δείχνει πως οι καμπάνες των αντιδράσεων, των συνεχών δημοσκοπικών ευρημάτων αλλά και τα λαϊκά μηνύματα σε κυβερνητικά, κομματικά στελέχη θορύβησαν πλέον την επιτελική ηγεσία, που έστω καθυστερημένα «κατάλαβε» ότι στη χώρα μας η ακρίβεια κάνει μαύρο πανευρωπαϊκό πρωταθλητισμό και όσα προπαγανδιστικά επαναλάμβανε μονότονα, δογματικά για περίπου «ίδια» ακρίβεια παντού στη γηραιά μας ήπειρο έχουν πλέον θρυμματιστεί!

Ιδιαίτερα η πρόσφατη πλήρως τεκμηριωμένη αποκάλυψη, από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της ακραίας κερδοσκοπίας – ληστείας με το βρεφικό γάλα ανάγκασε τον αρμόδιο υπουργό να… μιλήσει και προκάλεσε την τελευταία επικοινωνιακή πλημμυρίδα. Ακρίβεια αλλά και ανασφάλεια πολλαπλασιάζουν πολιτικές απώλειες, τις οποίες με τον μίνι «ανασχηματισμό» προσπάθησε όπως – όπως να ανασχέσει ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά τις γιορτινές μέρες φούντωσε και το διαρκές πρόβλημα στη δημόσια Υγεία με τον «νέο» υπουργό Άδ. Γεωργιάδη να προσπαθεί τώρα για εμβολιαστική καμπάνια (και για τον κορωνοϊό), που έπρεπε να γίνει από τις… αρχές Νοεμβρίου το αργότερο. Μια καμπάνια που δεν ξεκίνησε ποτέ με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, βλέπετε, «ετοίμαζε» άλλα, που τώρα άφησε για να «διορθώσει» όσα δεν έγιναν στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Πραγματικά καίριες επιτελικές επιτυχίες και οι σπασμωδικές κινήσεις καλά κρατούν. Στο θέμα του κορωνοϊού η χθεσινή δήλωση περί «συμφιλίωσης» του νέου υπουργού μάλλον θα συντηρήσει το παρατεταμένο αντιεμβολιαστικό «ρεύμα», που δεν κάμπτεται με επικοινωνιακά χάδια, αλλά με συστηματικές, σοβαρές, διαρκείς προσπάθειες με τη συμβολή όλων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι και στην ευρύτερη δημοκρατική αντιπολίτευση οι κριτικές και οι πιέσεις για τη σημασία των εμβολιασμών ήταν σχεδόν σε χειμερία νάρκη – τώρα μιλάνε επίσης. Περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προβληματίστηκαν για τις «Σπέτσες» και τώρα θορυβωδώς για την… ένταξη στη σοσιαλδημοκρατική ευρωομάδα παρά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ασφάλειας, της υγείας.

Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι απλά θυμίζοντας τις ευθύνες της Ν.Δ. και ρίχνοντας τα ίδια φθαρμένα «στοιχεία» «καθαρίζουν» με την ανάγκη υπεύθυνης, προγραμματικής αντιπολίτευσης και κυρίως με την ανάγκη σοβαρής εξήγησης και στήριξης στον κόσμο. Με κορώνες για τις – γνωστές – ευθύνες και καθυστερήσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να «ανατραπούν» οι πολιτικοί συσχετισμοί και στις επερχόμενες ευρωεκλογές απώλειες θα έχουν πολλοί, ενώ τα ακραία, ακροδεξιά, ξενοφοβικά σχήματα καραδοκούν και «τσιμπολογούν» από τα μικρά «καμώματα» όσων ακουμπούν στην… εξουσία με κάθε τρόπο…

Διαβάστε επίσης:

Η αισχρή γελοιότητα μίας επιτροπής

Οι Παλαιστίνιοι ορίζουν το μέλλον της Γάζας

Το κάρο σέρνει τ’ άλογο ή τ’ άλογο το κάρο;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:16