search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί ο Ζελένσκι στο Νταβός για «ένα πιο σαφές σχέδιο» στον πόλεμο με τη Ρωσία

11.01.2024 19:16
zelensky davos

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Τζέϊκ Σάλιβαν, κατά πάσα πιθανότητα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, θα ζητήσει από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δικές του πηγές που γνωρίζουν τον σχεδιασμό και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές του πρακτορείου, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επεξεργάζονται σχέδιο για το 2024, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να προσδιορίσει πώς θα διοργανώσει καλύτερα τη δική της υποστήριξη. Παράλληλα ο, Λευκός Οίκος εκφράζει την ανησυχία του για τα όσα μεταδίδονται περί πιθανών διαφωνιών μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι. Κατά την άποψη αμερικανών αξιωματούχων, αυτό μπορεί να καθυστερήσει την διαμόρφωση της περαιτέρω στρατηγικής.

Πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το Κογκρέσο, να εγκρίνει το ποσό των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ταϊβάν. Τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για το Κίεβο. Ο προϋπολογισμός αυτός δεν έχει ακόμη εγκριθεί, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιμένουν ότι τα ζητήματα χρηματοδότησης εξετάζονται ξεχωριστά.

Το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, δόθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γροιλανδία: Πώς καταλήγουν παγετώνες 100.000 ετών στα… κοκτέιλ μπαρ του Ντουμπάι

Σκάνδαλο με Πολωνό ιερέα: Διοργάνωσε σεξουαλικά γκέι όργια στο σπίτι του – Δεν βοήθησε άνδρα ιερόδουλο που κατέρρευσε

Στο Διεθνές Δικαστήριο το Ισραήλ με κατηγορίες για γενοκτονία στη Γάζα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:11