search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:33
MENU CLOSE

Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί – Το ιατρικό ανακοινωθέν

11.01.2024 17:51
nosokomeio_paidon_new

Ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού διασωληνωμένο και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ εξέδωσε το νοσοκομείο.

Σε αυτό αναφέρεται ότι ο 4χρονος Ρομά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Από τους γιατρούς του Θριασίου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

Όταν διακομίστηκε στο Αγλαΐα Κυριακού εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

Το ιατρικό ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει με την διαπίστωση ότι ο 4χρονος βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Συχνό φαινόμενο η κακοποίηση του παιδιού – Είχε διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής του

Η κακοποίηση του παιδιού από τον σύντροφο της μητέρας του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ήταν συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού.

Από την αστυνομία όμως η απάντηση, ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περίπου στα μέσα του 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, όταν κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της μητέρας, η οποία φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν γύρισε χθες το μεσημέρι στο σπίτι τους και είδε τον συντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο της είπε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της αλλά και στην ίδια.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες να μεταφέρουν το μπαούλο με το πτώμα της 41χρονης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι η Γεωργία Μπίκα κι άλλοι τρεις για υπόθεση αρπαγής

Κακοκαιρία: Μαίνεται η κόντρα των μετεωρολόγων για την Αττική – Χιόνια και στο κέντρο «βλέπει» ο Μαρουσάκης, τι απαντά ο Καλλιάνος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05