search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή: Διαγνώστηκα με όγκο στον νωτιαίο μυελό – Ξύπνησα και δεν ένιωθα το σώμα μου

12.01.2024 09:01
gianna=terzi-new

Για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της όταν διαγώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό μίλησε η Γιάννα Τερζή.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η τραγουδίστρια έκανε λόγο για μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη τόσο ως προς το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε όσο και στην αποκατάσταση που ακολούθησε.

Τονίζει δε, ότι εντόπισε το εν λόγω πρόβλημα στην υγεία της λίγο μετά τη συμμετοχή της στη Eurovision η οποία αποδείχθηκε ,τελικά, τραυματική εμπειρία για την ίδια με την πίεση και το bullying που είχε δεχθεί εκείνη την περίοδο να λειτουργούν αθροιστικά στην υγεία της.

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα, γράψαμε το “Όνειρό Μου”, το οποίο σημείωσε επιτυχία και μετά πήγε στη Eurovision. Όμως το τραγούδι δεν υποστηρίχθηκε όπως έπρεπε. Τραυματίστηκα από την εμπειρία της Eurovision. Είχα δεχτεί τρομερό μπούλινγκ από τα κανάλια και τις εκπομπές. Πιέστηκα πολύ ψυχολογικά. Όλα αυτά λειτούργησαν αθροιστικά στην υγεία μου» είπε και πρόσθεσε:

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εμφανίστηκε ο όγκος στον νωτιαίο μυελό, στο ύψος του θώρακα – επενδύμωμα, όπως ονομάζεται – χαμηλής κακοήθειας. Δεν κάνει μεταστάσεις, δεν σε σκοτώνει, αλλά αν δεν το διαγνώσεις εγκαίρως, μπορεί να σε αφήσει παράλυτο.

Έπαθα λουμπάγκο και όταν έκανα μαγνητική φάνηκε η ουρά του όγκου. Αν μεγάλωνε λίγο ακόμη, θα μπορούσε να μου σπάσει το νεύρο και να μου προκαλέσει οτιδήποτε. Παράδειγμα, να τυφλωνόμουν. Μου το είπε ο γιατρός από το τηλέφωνο. Θυμάμαι ακόμη το βουητό στα αφτιά μου. Στη μητέρα μου το είπα σιγά σιγά και ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινε η επέμβαση και ήμουν καλά.

Ήταν ένας σπάνιος όγκος και οι χειρουργοί στην Ελλάδα δεν έχουν εμπειρία. Έπειτα από έρευνα βρήκα έναν γιατρό στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο οποίος είχε χειρουργήσει 700 όγκους και πήγα εκεί».

«Ξύπνησα και δεν ένιωθα το σώμα μου»

Περιγράφοντας την κατάστασή της μετά το χειρουργείο, η Γιάννα Τερζή συγκλονίζει επισημαίνοντας ότι όταν ξύπνησε δεν ένιωθε καν το σώμα της, με την αποκατάσταση να διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο.

«Ξύπνησα ύστερα από 11 ώρες χειρουργείο και δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Σήκωσα σοκαρισμένη το σεντόνι για να δω που είναι το σώμα μου. Έτσι άρχισε μια νέα περιπέτεια, της αποκατάστασης που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο. Έπρεπε να πάθω να περπατάω από την αρχή, περνώντας πρώτα από τη φάση του αναπηρικού αμαξιδίου» είπε και πρόσθεσε:

«Ανακτάς την κινητικότητα σου, αλλά δεν είναι βέβαιο πότε θα αποκτήσεις την αισθητικότητα και σε τι βαθμό. Επιστρέφει πολύ σιγά. Ακόμη και τώρα που μιλάμε με διαπερνά ένα ρεύμα. Ύστερα από ένα τέτοιο χειρουργείο δεν είσαι πια ο ίδιος. Γίνονται πράγματα στο σώμα που δεν είναι ορατά. Τα πόδια μου είναι 24ώρες το 24ωρο μουδιασμένα. Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα κάνω.

Η αποκατάσταση ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έμπαινα και έβγαινα στην κατάθλιψη. Ζήτησα βοήθεια, πήρα αγωγή, την οποία έχω σταματήσει και το αντιμετώπισα».

Διαβάστε επίσης:

Τζέρεμι Ρένερ: Επιστρέφει στα πλατό μετά το σοβαρό ατύχημα

Δήμος Βερύκιος: «Έπεσα πάνω στον Γιάννη Λάτσιο, ήταν με την Σοφία Ζαχαράκη»

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Σον Πεν πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:35