search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:10
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος: «Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό είναι μεγάλος»

13.01.2024 10:18
covid

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η έξαρση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη γρίπη και τις ιώσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 01-07/01, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78, ενώ καταγράφηκαν 93 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 56-96 έτη).

Σημειώνεται πως ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως δεν χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σύστησε στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προταθεί. Δεν χρειάζεται κάτι έκτακτο. Ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», επισήμανε.

«Ο αυξημένος αριθμός των θανάτων ελπίζω δεν θα συνεχιστεί, όμως ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και θα μπορούσε να είναι μονοψήφιος εάν είχαμε κάνει κάτι απλό, εάν δηλαδή είχαμε ακούσει την επιστήμη και είχαμε κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων 

Φλόγα: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»

«Θερίζει» ο long covid: Πόσο διαρκεί, ποια είναι τα ποσοστά θανάτων και οι επιπλοκές – Τι συμβαίνει με τη long flu

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:08