search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:07
MENU CLOSE

ΜΕΡΑ25: Άκρως επικίνδυνη η καταδίκη Λαφαζάνη σε 18 μήνες φυλακή

14.01.2024 16:54
lafazanis_mera25

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΜΕΡΑ 25 την καταδίκη των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Λεωνίδα Παπαδόπουλου, Αντώνη Μαυρομάτη και Ηλία Παπαδόπουλου, σε 18 μήνες φυλάκιση για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών το 2018.

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν άσκηση βίας κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, η έδρα προχώρησε στην καταδίκη τους.

«Ο εκφοβισμός της κινηματικής δράσης στόχος του κράτους»

Σε ανακοίνωσή του, το ΜΕΡΑ25 επισημαίνει πως «στόχος του κράτους είναι ο εκφοβισμός της κινηματικής δράση» και τονίζει πως «τα ίδια δικαστήρια που παίρνουν σπίτια από λαϊκές οικογένειες, καταδικάζουν αγωνιστές που αντιστέκονται και σταματούν αυτή την ληστεία της λαϊκής περιουσίας».

Το ΜΕΡΑ25 κάνει λόγο για «μια βαθιά ταξική και άκρως επικίνδυνη απόφαση, με στόχο να πληγεί το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς» και δηλώνει πως στέκεται «στο πλευρό όλων των αγωνιστ(ρι)ών που ταλαιπωρούνται νομικά για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς».

«Διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα συνηθίσουμε την κλοπή της λαϊκής περιουσίας, και θα είμαστε πάντα εκεί», καταλήγει.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είναι «απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη» είχε επισημάνει από την πλευρά του, την Παρασκευή, το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Περισσός επισήμανε πως η μια μετά την άλλη «οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, για να μπορούν τα ‘κοράκια’ ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα ‘κοράκια’ θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Καραγκούνης: Στη θέση του Βορίδη θα έφευγα από την κυβέρνηση

Προσπάθεια Κασσελάκη για εκτόνωση: «Δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Πολάκη» -Από 25 Ιανουαρίου αρχίζει το σπριντ για τα ευρωψηφοδέλτια

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Επιβεβλημένη η ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελές έγκλημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05