search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:07
MENU CLOSE

Critics Choice Awards: Σάρωσε το «Oppenheimer» – Καλύτερη ηθοποιός με το «Poor Things» η Έμμα Στόουν (Videos)

15.01.2024 09:50
critics_choice_awards-new

Σάρωσε με βραβεία σε οκτώ συνολικά κατηγορίες το «Oppenheimer» στην 29η τελετή απονομής των Critics Choice Awards.

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας που έχει καταγράψει έσοδα τα οποία ξερνούν το 1 δισ. δολάρια, αναδείχθηκε η καλύτερη ταινία της περασμένης χρονιάς από την Ένωση Κριτικών, ενώ απέσπασε και ακόμη επτά διακρίσεις, μεταξύ άλλων για τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τη μουσική της αλλά και την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου.

Στην ομιλία του ο Νόλαν ευχαρίστησε τους κριτικούς που «έπεισαν το mainstream κοινό ότι μια ταινία για την κβαντική φυσική και την Αποκάλυψη μπορεί να αξίζει τον χρόνο τους», με τα εν λόγω βραβεία να θεωρούνται, μάλιστα, προάγγελος των Όσκαρ.

Διάκριση δέχθηκε, ωστόσο, και η ταινία Barbie, αποσπώντας στη χθεσινή τελετή απονομής το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας, ενώ διακρίθηκε σε πέντε ακόμη κατηγορίες, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα. 

Η Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού για το «Poor Things» στη σουρεαλιστική σκοτεινή κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου.

Στην ταινία υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια Βικτοριανή γυναίκα η οποία αυτοκτονεί για να αναστηθεί έπειτα με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού επιστήμονα που μεταμοσχεύει στο σώμα της το μυαλό του βρέφους που κυοφορούσε, ξεκινώντας με αυτόν τον τρόποτ ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού της.

«Το να υποδύομαι την Μπέλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ερμηνεύοντας αυτόν τον ρόλο είχα την ευκαιρία να “ξεμάθω” πολλά πράγματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ντροπή και τις συμβάσεις που μας επιβάλει η κοινωνία. Είμαι πολύ ευγνώμων στους κριτικούς… αλλά μαθαίνω να μη με νοιάζει τι πιστεύετε» είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός, αστειευόμενη στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της. 

Διαβάστε επίσης:

Τομ Κρουζ: Επιστρέφει ως Πιτ Μάβερικ Μίτσελ στο Top Gun 3

Ναταλία Τσαλίκη: «Πίσω από την αγάπη για τα ζώα κρύβεται η δυσκολία να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους» (Video)

Τριαντάφυλλος για Γιώργο Νταλάρα: «Αν του έδιναν μισό εκατομμύριο για διαφήμιση θα έλεγε όχι;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:07