search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:50
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λένε «όχι», οι «μπηχτές» της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι… δημοσκοπήσεις

15.01.2024 14:09
androulakis_1501_1460-820_new

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αντιμετωπίζει προβλήματα σαν αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη -όχι όμως σε τέτοιο βαθμό- συνεχίζεται η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει απέναντι του αυτή τη στιγμή βουλευτές οι οποίοι δείχνουν αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παρασκευαΐδης – Μιχαϊλίδης έκαναν την αρχή

Πρόκειται για τους βουλευτές Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη και Χίου Σταύρο Μιχαηλίδη, οι οποίοι εμφανίζονται από επιφυλακτικοί ως αρνητικοί. Πιο ειδικά, ο κ. Παρασκευαΐδης σε δήλωση που έκανε την Παρασκευή ανέπτυξε μια πιχειρηματολογία, με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν ασχολούμενοι τώρα με το πώς θα μάθουν τα παιδιά το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή δύο μαμάδων».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «η υπογεννητικότητα, που απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και στο περιβάλλον της Ν.Δ. και εν γένει στο πολιτικό σύστημα».

Την Κυριακή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέβη σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις αναφέροντας ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, «διότι η φύση θέλει τα παιδιά να έχουν μαμά και μπαμπά», αλλά σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

Ενστάσεις διατύπωσε και ο κ. Μιχαηλίδης, αφήνοντας ανοιχτό ενδεχόμενο καταψήφισης ή αποχής, αφού όμως προηγουμένως συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου. Ο βουλευτής Χίου, εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι μεταγραφή από τη Νέα Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχει γράψει το topontiki.gr το προηγούμενο διάστημα, οι διαφωνούντες είναι παραπάνω καθώς υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα δημόσια. Τουλάχιστον πέντε. Οι περισσότεροι βουλευτές επαρχίας σε… βορρά και νότο.  

Ψηφίζει αλλά με… κριτική 

Όλα δείχνουν ότι παρά την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η «πράσινη» Κ.Ο. υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κομματική πειθαρχία δεν πρόκειται να επιβληθεί καθώς «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα στα ανθρώπινα δικαιώματα από τα αριστερά ούτε από τα δεξιά. Διαχρονικά, η παράταξή μας έφερε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου και την κατοχύρωση της ισότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας.

Ενόχληση από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα 

Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντίδραση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της ιδρύτρια της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» Στέλλας Μπελιά, η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook έγραψε: 

«Εκεί στο ΠΑΣΟΚ (+κάτι ακόμα που μου διαφεύγει αλλά θα σας πω άλλη φορά για τις αλλαγές ονόματος κόμματος διαχρονικά και τι ωφέλεια έχουν) Λοιπόν αγαπητά/ες/οι  να το προσέξετε λίγο αυτό που θα πω. Δεν είμαστε στην εποχή που τα νέα δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους γιατί έπεφτε το μήνυμα από το ταχυδρομικό περιστέρι στη διαδρομή. Αμέσως θα φτάσει η πληροφορία και η στάση τους -πιο υποκριτική πεθαίνεις όμως- στην ευρωομάδα σας. Ναι καλέ σε αυτήν που τον Μάρτη του 2023 ο αρχηγός έλεγε πόσο μας αγαπάει εμάς τους ΛΟΑΤΚΙ+ και πόσο θέλει να μας στηρίξει και ότι θα κάνει τα πάντα -ίσως και τα κοάλα- για να γίνει η ζωή μας καλύτερη… Νομίζει ότι θα χαρούν με την κρητική κωλοτούμπα στον πεντοζάλη πάνω; Δεν το νομίζω!».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα Opinion Poll: Απαισιόδοξοι για το 2024 οι Έλληνες – Διχασμός για τα ομόφυλα ζευγάρια

Απρέπεια Πατέλη σε Κασσελάκη: Είναι νάρκισσος, μοιάζει με τον Βαρουφάκη – “Θλιβερός και ο Ανδρουλάκης εργαλειοποιεί τους ΛΟΑΤΚΙ”

Θάνος Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:47