search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Προοίμιο κλιμάκωσης: Οι Χούθι της Υεμένης λένε ότι θα στοχοποιούν αμερικανικά πλοία στο εξής

15.01.2024 20:56
houthis

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης θα επεκτείνει τους στόχους του στους οποίους θα περιλαμβάνονται και αμερικανικά πλοία, δήλωσε αξιωματούχος της συμμαχικής ομάδας του Ιράν τη Δευτέρα.

«Το πλοίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατευθύνεται προς το Ισραήλ για να το στοχεύσουμε· αρκεί να είναι αμερικανικό», είπε στο Al Jazeera ο Νασρουλντίν Άμερ, εκπρόσωπος των Χούθι.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα να χάσουν κάθε έννοια ασφάλειας στη θάλασσα».

Ο Άμερ είπε επίσης ότι τα βρετανικά και αμερικανικά πλοία έχουν γίνει «νόμιμοι στόχοι» λόγω των επιδρομών που εξαπέλυσαν οι δύο χώρες στην Υεμένη την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιθέσεις σε πλοία από τον Οκτώβριο από τους Χούθι, που λένε ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους, έπληξαν το εμπόριο και έχουν κλιμακώσει την ανησυχία στις μεγάλες δυνάμεις για μια περιφερειακή κλιμάκωση του τρίμηνου πολέμου του Ισραήλ με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα.

Στην τελευταία επίθεση, ένα αμερικανικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο κοντά στο λιμάνι Άντεν της Υεμένης, προκαλώντας πυρκαγιά σε ένα αμπάρι αλλά δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο πλοίο, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Ναυτικής Ασφάλειας Ambrey.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Gibraltar Eagle επλήγη από «άγνωστης ταυτότητας πύραυλο» ενώ έπλεε 100 μίλια ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν και υπέστη περιορισμένη ζημιά στο αμπάρι του, ανακοίνωσε σήμερα η Eagle Bulk Shipping, η αμερικανική διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου.

«Ως αποτέλεσμα, το πλοίο υπέστη περιορισμένη ζημιά σε ένα αμπάρι του με φορτίο, αλλά είναι σταθερό και κατευθύνεται έξω από την περιοχή», δήλωσε η Eagle Bulk Shipping.

«Όλοι οι ναυτικοί επί του πλοίου επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν τραυματιστεί. Το πλοίο μεταφέρει φορτίο προϊόντων χάλυβα».

«Σχεδόν στις 16.00 τοπική ώρα, αντάρτες Χούθι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο και έπληξαν το Gibraltar Eagle, φορτηγό πλοίο, με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, που ανήκει στις ΗΠΑ», δήλωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom).

«Δεν υπήρξε αναφορά από το πλοίο για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές και το Gibraltar Eagle συνεχίζει το ταξίδι του», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μοντέλο του OnlyFans συνελήφθη ως ύποπτη για κατασκοπεία υπέρ της KGB του Λουκασένκο

Βild: Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία – Η Μόσχα θα κλιμακώσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε 18 μήνες

Ταξίδια… έκπληξη: Αυτή είναι η νέα τάση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας – Η διαδικασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:22