search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:10
MENU CLOSE

Η μεταγραφική «άνοιξη» του Παναθηναϊκού: Μπακασέτας, Ούγκο, Ντραγκόφσκι, Μαξίμοβιτς και η δίψα για το πρωτάθλημα

17.01.2024 20:18
PAO-NEW

Η απομάκρυνση Γιοβάνοβιτς και η έλευση του Φατίχ Τερίμ φαίνεται να εντάσσεται σε μια οργανωμένη και αποφασιστική αντεπίθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια ανομβρίας.

Η μεταγραφική έκρηξη των ημερών αποτυπώνει τη θέληση της πράσινης ΠΑΕ να μην την «πατήσει» η ομάδα όπως πέρυσι, που χάθηκε ο τίτλος στα πλέι οφ, λόγω έλλειψης βάθους στον πάγκο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω αποτελεί η απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από την τουρκική Τραμπζονσπόρ.

Το «τριφύλλι» έκλεισε για τα επόμενα 2,5 χρόνια τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν… αστειεύεται φέτος.

Το ταξίδι που έκαναν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στην Τραπεζούντα και οι απευθείας συζητήσεις με την πλευρά του 30χρονου μεσοεπιθετικού, οδήγησαν στο τελικό deal μιας μεταγραφής η οποία θα κοστίσει συνολικά στον Παναθηναϊκό ένα ποσό πάνω από 6 εκατ. ευρώ.

Μεταγραφική «άνοιξη» στο «Τριφύλλι»

Πριν από την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της αγοράς του Δημήτρη Λημνιού από την Κολωνία για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Ο 25χρονος Έλληνας διεθνής εξτρέμ ήρθε στον Παναθηναϊκό (όπως και ο Μπακασέτας) για να ενισχύσει ενεργά το ελληνικό στοιχείο της ομάδας αλλά και για να δυναμώσει ποιοτικά το ρόστερ του Τριφυλλιού.

Τη σκυτάλη πήρε ο Σαμέτ Ακαϊντίν, με την «πράσινη» ΠΑΕ να γνωστοποιεί την απόκτηση του τούρκου κεντρικού αμυντικού με τη μορφή του δανεισμού από τη Φενερμπαχτσέ έως το καλοκαίρι.

Οι επόμενοι στόχοι

Την ίδια στιγμή, ο Βίτορ Ούγκο προβάρει την φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ εξετάζεται για την ενίσχυση στην μεσαία γραμμή και ο Σέρβος χαφ της Λεβάντε, Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει σε φάση ολοκλήρωσης και την απόκτηση του Βίτορ Ούγκο για να ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα και στο κέντρο της άμυνάς του.

Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαρχής ο πρώτος και μεγάλος στόχος του Τριφυλλιού, όπως και το γεγονός πως η υπόθεσή του ήταν σε καλό δρόμο.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με τον παίκτη που βρίσκεται στο Μάντσεστερ για προετοιμασία, τα έχουν βρει προφορικά με την Μπαϊα και απομένουν λεπτομέρειες για να έρθει στην Αθήνα ο έμπειρος Βραζιλιάνος στόπερ και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα και σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, στο τραπέζι του Τριφυλλιού έχει πέσει και η περίπτωση του 29χρονου διεθνούς χαφ της Χετάφε, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο Μαξίμοβιτς είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Σερβίας ενώ φέτος στη La Liga μετρά 19 συμμετοχές και ένα γκολ.

Πάει (και) για τον αντί-Μπρινιόλι

Με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να μην ανανεώνει και να μην υπολογίζεται ως το τέλος της σεζόν, οι «πράσινοι» κινήθηκαν για τον αντικαταστάτη του.

Ήταν δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τερματοφύλακα στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και ο εκλεκτός φαίνεται πως θα είναι ο διεθνής Πολωνός, Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι.

Ο 26χρονος αγωνίζεται στην Ιταλία τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια. Αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα, της οποίας τη φανέλα φόρεσε συνολικά 86 φορές, πριν παραχωρηθεί στη Σπέτσια με την οποία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Την περασμένη σεζόν ο Πολωνός τερματοφύλακας μέτρησε 34 συμμετοχές στην Serie A. Φέτος, παρότι ξεκίνησε ως βασικός, ο Ντραγκόφσκι έχει βγει εκτός εντεκάδας λόγω της επιθυμίας του να αποχωρήσει από τη Σπέτσια και να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Στον Παναθηναϊκό θέλουν να βρουν όσο πιο σύντομα γίνεται λύση στο θέμα με τον τερματοφύλακα, με την περίπτωση του Ντραγκόφσκι να απασχολεί έντονα τους «πράσινους».

Διαβάστε επίσης:

Η μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ: Οι hi tech υπηρεσίες και το πολυτελές vip lounge του μπασκετικού Παναθηναϊκού

Χαμός με Τζόκοβιτς: Λογομάχησε με οπαδό – «Έλα να το πεις μπροστά μου» (Video)

Ποδόσφαιρο: Αυτά είναι τα 24 ύποπτα παιχνίδια για στημένα – Τα έστειλε η UEFA στη Βουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04