search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:42
MENU CLOSE

Επελαύνει η κακοκαιρία στη Νορβηγία: Σφοδρή χιονόπτωση παρέλυσε τη χώρα, έκλεισε το αεροδρόμιο του Όσλο, προβλήματα στις συγκοινωνίες (Photos/Videos)

17.01.2024 15:24
oslo-aerodromio-new

Επελαύνει το σφοδρό κύμα ψύχους στη Σκανδιναβία, με τη Νορβηγία να αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις να δημιουργούν εκτεταμένα προβλήματα.

Έκλεισε την Τετάρτη (17/1) για λόγους ασφαλείας το βασικό αεροδρόμιο του Όσλο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή της νορβηγικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor, ενώ πολλά δρομολόγια τρένων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τουλάχιστον τις 15:30 (ώρα Ελλάδος) αλλά δεν αποκλείεται να παραταθεί η διακοπή της λειτουργίας του.

«Αυτό είναι υπερβολικά σπάνιο…υπάρχει τόσο πολύ χιόνι που οι πιλότοι δεν μπορούν να δουν τα φώτα στο έδαφος και έτσι διακόψαμε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις. Πρώτα η ασφάλεια», είπε εκπρόσωπος της Avinor.

Η Avinor ζήτησε από τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για πληροφορίες.

Η κυκλοφορία των τρένων σε τμήματα της ανατολικής Νορβηγίας επίσης σταμάτησε σήμερα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Bane Nor.

Διαβάστε επίσης:

Περού: Επίσκεψη στο αντίπαλο δέος του Μάτσου Πίτσου – Αυτά είναι τα μνημεία του Ουάκρα Πουκαρά (photos/videos)

Καταστράφηκαν σε πυρκαγιά πολύτιμα έργα των Πικάσο, Γκόγια και Ρεμπράντ

Το Ιράν βομβάρδισε το Πακιστάν – Διευρύνονται τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:42