search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:03
MENU CLOSE

ΕΟΠΥΥ – Προσοχή με «μαιμού site»: Απατεώνες ζητάνε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από τους ασφαλισμένους

18.01.2024 09:49
ΕΟΠΥΥ: Tι αλλάζει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων - Media

Δεν έχει όρια η φαντασία των επιτήδειων που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες και να κλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ώστε να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να τους αφαιρέσουν χρήματα, ηλεκτρονικά.

Θύμα αυτή τη φορά έχει πέσει ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα (sms) στα κινητά τηλέφωνα και mails με το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ από ιστοσελίδα- μαϊμού  ή τηλεφωνήματα που κάνουν αυτοί οι απατεώνες στους ασφαλισμένους, λέγοντας ότι είναι από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να τους παγιδεύσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι: www.eopyy.gov.gr.

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στοιχείων και κυρίως οικονομικών όπως IBAN, κωδικών τραπεζικών λογαριασμών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Ο ΕΟΠΥΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνει τους ασφαλιζόμενους ότι ποτέ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.

Ο Οργανισμός  έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

«Ωστόσο εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά:

-εκτελέσεις γνωματεύσεων,

-εγκρίσεις γνωματεύσεων,

-αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων,

-υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ,

-επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

Να σημειωθεί ότι το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να έχεις γερή μνήμη σε κάθε ηλικία

Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος στο «Παπανικολάου» κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης

Γεωργιάδης προς τους διοικητές των νοσοκομείων: «Όσοι είστε απογοητευμένοι από το διαγωνισμό να παραιτηθείτε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:03