search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Στον εισαγγελέα μετά την ολονύκτια κατάθεση του ο κρεοπώλης – Τα πέντε πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης

18.01.2024 06:56
mesologgi_exafanisi

Όλο το βράδυ κράτησε η συμπληρωματική κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη για τη εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Μετά την ολοκλήρωση της ο κρεοπώλης αναμενόταν να περάσει και πάλι το κατώφλι του εισαγγελέα το πρωί ενώ έχει κληθεί άμεσα και ο δικηγόρος του.

Τα πρόσωπα που ίσως κρύβουν τη λύση του μυστηρίου μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι είναι: Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης. Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης, επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Μηνύσεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ψευδή κατάθεση

Την ίδια ώρα, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια κατέθεσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδερφές του 31χρονου αγνοούμενου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, Κώστας Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος συνοδευόμενος από μια από τις αδερφές του άνδρα που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου, δήλωσε έξω από τα δικαστήρια:

«Κατατέθηκε μήνυση ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως πρωτοδικών Μεσολογγίου από την πλευρά της οικογένειας και συγκεκριμένα από τις δύο αδερφές του και τη μητέρα του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά αγνώστων δραστών και τυχόν εμπλεκομένων έτερων δραστών κι επιπρόσθετα για το αδίκημα της ψευδής καταθέσεως κατά εξακολούθηση την οποία έχει τέλεσει όλες αυτές τις ημέρες ο συγκεκριμένος ύποπτος ο οποίος ερευνάται από τις αρχές», αναφέρει ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ζευγολατιό: Tρένο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

«Διπολικός ο καιρός»: Ανοιξιάτικο διήμερο με θερμοκρασία έως και 22 βαθμούς και στο καπάκι…χιόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:39