search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 13:00
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οδηγίες Ανδρουλάκη για προσεκτικές κινήσεις – Τι είπε για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών 

18.01.2024 08:12
androulakis_new

Με χαμηλούς τόνους και χωρίς να παρθεί καμία συγκεκριμένη πολιτική απόφαση έγινε η χθεσινή (διαδικτυακή) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Το γεγονός μάλιστα ότι όλα έγιναν διαδικτυακά βοήθησε στο να παραμείνουν και χαμηλοί οι τόνοι καθώς με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το Κίνημα περνάει μία «μικρή κρίση». Κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από το «θολό» μήνυμα της στάσης αναφορικά με το νομοσχέδιο αλλά και τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματος. 

Αυτές τις δηλώσεις θέλησε να «μαζέψει» ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μένουν στην πάγια θέση του κόμματος που αφορά την ισότητα στον γάμο, θέτοντας ως βασικό γνώμονα για την τελική απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τα συμφέροντα των παιδιών

«Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά έχει σταθεί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάντα στη γραμμή της κατάργησης κάθε είδους διάκρισης. Έχουμε ψηφίσει τη δεκαετία του ’80 τη συνολική αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, που και τότε, συναντούσε αντιδράσεις. Αλλά και στο σύμφωνο συμβίωσης, στην ταυτότητα φύλου και σε κάθε είδους σχετικό νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα παρόν προς τη θετική κατεύθυνση», ανέφερε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισαγωγή του. 

Η συζήτηση στην οποία θα «ξεκοκαλίσει» το νομοσχέδιο μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, όπου διά ζώσης οι βουλευτές θα μπορούν να εκφράσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους. Οι βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν ή δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τη στάση τους είναι γύρω στους οκτώ. Τις απορίες των «διαφωνούντων» βουλευτών οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την επαρχία ανέλαβε να λύσει ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός τομεάρχης, Παύλος Χρηστίδης.

Οι «γραμμές» Ανδρουλάκη

Όπως είχε ήδη γράψει το topontiki.gr ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χαράζει σχεδόν καθημερινά με τους συνεργάτες του τη γραμμή της παράταξης, είχε δώσει και νωρίτερα οδηγίες προς βουλευτές και στελέχη σε μία σειρά από ζητήματα, διότι διαπιστώθηκαν παρερμηνείες αλλά και διαστρεβλώσεις. Σκοπός των «γραμμών» είναι να μην υπάρξουν λάθη στο μέλλον. Αυτό ήταν και το βασικό ζητούμενο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετή ώρα πήρε η συζήτηση για την επιστολική ψήφου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Διαβάστε επίσης:

Η ασφάλεια προκαλεί… ανασφάλεια στην κυβέρνηση

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το Μαξίμου άρχισε τηλεφωνήματα σε βουλευτές της ΝΔ – Μπρατάκος τα εύκολα, Μητσοτάκης τα δύσκολα

ΣΥΡΙΖΑ: Το μπρα ντε φερ με ΠΑΣΟΚ και οι 3+1 γραμμές για την Κεντροαριστερά στο εσωτερικό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 12:59