search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:06
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης για γάμο ομόφυλων: Τι θα πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Το μήνυμα στους διαφωνούντες 

17.01.2024 08:00
ανδρουλακισ νες

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το γάμο των ομόφυλων αλλά και τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο θα εξηγήσει στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού κάνει μία αναφορά στα όσα έχει πετύχει το Κίνημα μέσα από τις ενέργειες του στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα εξηγήσει ότι το κόμμα του είναι θετικό εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη. 

Με.. επίθεση στη ΝΔ 

Στην ομιλία του (στην κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο.) ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί τα άλλα κόμματα να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». 

Τα σημεία της σημερινής ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη: 

Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ του γάμου και επί της αρχής είναι θετικό στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο (Η θέση μας για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά μας: είμαστε υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Ολοι οι βουλευτές ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν έχει έρθει ακόμη το νομοσχέδιο, προτεραιότητά μας είναι τα δικαιώματα του παιδιού)

Ο Μητσοτάκης καλεί τα άλλα κόμματα «να βάλουν πλάτη» (Εχει υπάρξει πρωθυπουργός που το παίζει μεταρρυθμιστής να λέει “αντί να το καταψηφίσετε, να φύγετε από τη Βουλή;” Ο ίδιος ο πρωθυπουργός να λέει στο κόμμα και στους υπουργούς του να απέχουν από τη Βουλή; Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ)

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι «α λα καρτ δικαιωματιστές»

Επίθεση σε Κασσελάκη (Ασκεί απαράδεκτη κριτική ένας ακραιφνής πρώην οπαδός του Μητσοτάκη και υποψήφιος υπουργός του)

Τι θα γίνει με τους διαφωνούντες

Κοντά στους 10 είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν είναι λίγοι οι οποίοι περιμένουν την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Βουλευτές από την επαρχία δείχνουν τις διαθέσεις τους μέσω επίσημων τοποθετήσεων, αλλά και μέσω τρίτων.  

Όπως έγραψε χθες Τρίτη το topontiki.gr  (https://www.topontiki.gr/2024/01/16/pasok-etimi-na-katapsifisoun-ton-gamo-ton-omofilon-zevgarion-10-vouleftes/) στους διαφωνούντες είναι μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο βουλευτής Ρεθύμνου Μανόλης Χνάρης και ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.  

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο το τι στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) και Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας). 

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και δύο βουλευτές από την μουσουλμανική μειονότητα, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί για τις προθέσεις τους. Ο λόγος  για τον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν και τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. 

Διαβάστε επίσης

Νέα ηγεσία στην ΕΛΑΣ: Σε τι αποσκοπούν οι αλλαγές του Χρυσοχοΐδη, ποια τα επόμενα βήματα για την ασφάλεια του πολίτη

Γεωργιάδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν αποφάσισα αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου»

Κασσελάκης σε οδηγούς ταξί: Ξεκάθαρη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – «Είναι αναγκαία η διαύγεια στις μεταβιβάσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46