search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:47
MENU CLOSE

Δικηγόροι: Παράταση της αποχής έως τις 2 Φεβρουαρίου

19.01.2024 21:50
DIKH
Eurokinissi

Συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2024 οι δικηγόροι σύμφωνα με νέα απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

«Η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών, η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους δικηγόρους, η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, η ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων, η προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρείες και η άρση καταχρηστικών συμπεριφορών», παραμένουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων και διεκδικήσεών των δικηγόρων όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παραμένουν ρηματικώς οι δεσμεύσεις του υπουργού, οι οποίες ενώ εκφράστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας, καμία εξ αυτών δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα».

Το πλαίσιο της αποχής

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν αποχή :

– Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

– Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.

– Από δίκες Νομικής Βοήθειας.

– Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Επιτήδειοι έμπαιναν νύχτα σε οικοδομές και έκλεβαν υλικά – Τα μετέφεραν ακόμα και με…νεκροφόρα

Greek Mafia: Φωτογραφίες- ντοκουμέντα από τις επιθέσεις της συμμορίας που δολοφόνησε τους Σκαφτούρο και Ρουμπέτη

Μεσολόγγι: Δεν αποκλείει η αστυνομία την εμπλοκή κι άλλου ατόμου στην εξαφάνιση του Μπάμπη – Αναζητούν στοιχεία σε video και στο χώμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:46