search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:14
MENU CLOSE

Κοντά στην οικογένειά του ο 19χρονος Έλληνας ναυτικός του St Nicolas – «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά»

19.01.2024 18:39
iran naftikos

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

Ο 19χρονος ναυτικός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την περιπέτειά του λέγοντας πως, «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου» ενώ ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου». Επιπλέον ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» είπε ο Έλληνας ναυτικός για το πρώτο του ταξίδι, αλλά συμπλήρωσε πως «οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά».

Όπως σημείωσε «ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε». 

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας δόκιμος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1) στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, Empire Navigation Inc., είχε ενημερώσει από την Πέμπτη (18/1) ότι είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση του νεότερου μέλους του αιχμαλωτισθέντος πληρώματος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες οφθαλμικού τζελ

Έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου: Σημαντική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου και του ενδομητρίου

ΕΚΑΒ: Παράδοση 10 νέων ασθενοφόρων – Στο «μικροσκόπιο» οι πόροι της υγείας από μικτή επιτροπή των υπ. Οικονομικών και Υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:14