search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Νετανιάχου για Δυτική Όχθη: Θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού

19.01.2024 07:20
NETANIAHOU

Τις ξεκάθαρες προθέσεις του για την επόμενη μέρα στη Δυτική Όχθη, μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα, αποκάλυψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οποιαδήποτε λύση στο ορατό μέλλον πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού σε όλη τη Δυτική Όχθη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ την Πέμπτη (18/1).

Αυτό, αναγνώρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, βρίσκεται σε απόλυτη αντίφαση με την ιδέα της δημιουργίας κυρίαρχου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε;» αντέτεινε στην ερώτηση αν και κατά πόσον οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχεδιασμούς για την περίοδο «μετά τον Νετανιάχου» που προβλέπουν την εγκαθίδρυση κράτους της Παλαιστίνης.

Στις συνομιλίες που έχει με αντιπροσώπους της Ουάσιγκτον, υπογράμμισε, αποκρούει τις προσπάθειες να υπαγορευθεί οποιαδήποτε πραγματικότητα που κατ’ αυτόν θα ήγειρε απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. «Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να λέει “όχι” όταν είναι απαραίτητο, ακόμα και στους καλύτερούς μας φίλους», επέμεινε ο Νετανιάχου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το dpa.

«Από κάθε περιοχή από όπου αποσυρθήκαμε, αυτό που πήραμε ήταν τρομοκρατία, φρικιαστική τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής αυτής που χαρακτηρίζεται η πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ. Αυτό, απαρίθμησε, έγινε στον νότιο Λίβανο, στη Λωρίδα της Γάζας και σε τομείς της Δυτικής Όχθης. Αυτός είναι ο λόγος που ο έλεγχος της Δυτικής Όχθης είναι τόσο σημαντικός, επέμεινε.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ζουν κάπου 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους περίπου 490.000 ισραηλινοί έποικοι, σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου αλλά στην μεγάλη πλειονότητά τους αναγνωρίζονται από το εβραϊκό κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Πώς το Ιράν κάνει επίδειξη δύναμης και ποιοι είναι οι παραλήπτες των μηνυμάτων της Τεχεράνης

Βόρειο Σέλας: Οι τυχεροί τουρίστες που το κατέγραψαν και ο… κυνηγός του φαινομένου (photos/videos)

Γερμανία: Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αγρότες – «Οι διαδηλώσεις ήταν μόνο οι προσεισμοί, έρχεται έκρηξη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:09