search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:57
MENU CLOSE

Συνεδριάζει στις Σπέτσες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Με βαν και ταξί έφτασαν στην οικία Κασσελάκη οι βουλευτές – Παρουσίες και… απουσίες

19.01.2024 16:30
spetses-12

Άρχισαν οι τριήμερες εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, με τους βουλευτές να καταφθάνουν στην οικία Κασσελάκη, με βαν και ταξί, τα οποία είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Οι 33 βουλευτές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «τι έχουμε κάνει και ποιες είναι οι στοχεύσεις για το επόμενο διάστημα». Ο καθένας θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις και να παρουσιάσει το έργο που έχει κάνει στον τομέα ευθύνης του.

Οι βουλευτές επέλεξαν να φθάσουν στο νησί είτε μέσω οδικής διαδρομής είτε δια θαλάσσης, με τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να φθάνει μετά τα μεσάνυχτα, στο κεντρικό λιμάνι, «παραπλανώντας» τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν με θαλάσσιο ταξί στην προβλήτα κοντά στο σπίτι του. Στην προβλήτα έφθασαν τελικά μόνο… οι αποσκευές του.

Πρώτος έφτασε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και ακολουθούσε το βαν με τους βουλευτές, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι των Σπετσών. Από τις πρώτες αφίξεις, ήταν αυτή του Πέτρου Παππά, ο οποίος λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο χαρακτήρισε «χρήσιμες τις  διαδικασίες» παρά το γεγονός, ότι οι ώρες εργασίας θα είναι πολλές αλλά όπως συμπλήρωσε «θα συσφίξουμε και τις σχέσεις μας». 

Αρκετοί με τα powerpoint στις βαλίτσες τους κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία τους και άλλοι απόλαυσαν ένα καφέ στα σοκάκια του νησιού, έχοντας δώσει ραντεβού για την επιβίβαση λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Έτσι, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στην οικία Κασσελάκη, κατέφθασαν με ταξί αλλά και με τα βανάκια που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.

Από τους 36 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» στις Σπέτσες – λίγες ώρες μετά το επεισόδιο Ακρίτα-Καρανίκα – δίνουν 33 καθώς απουσιάζουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Ακρίτα, η Μαρίνα Κοντοτόλη και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, παρόντες στη συνάντηση είναι οι εξής:

Χρήστος Γιαννουλης
Κυριακή Μάλαμα
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Πέτρος Παππάς
Αλέξανδρος Μεικοπουλος
Καλλιόπη Βέττα
Μίλτος Ζαμπάρας
Χάρης Μαμουλάκης
Γιάννης Σαρακιώτης
Νίκος Παππάς
Κατερίνα Νοτοπουλου
Διονύσης Καλαματιανός
Γιώργος Καραμέρος
Θεοδώρα Τζάκρη
Ευάγγελος Αποστολάκης
Όθων Ηλιόπουλος
Ράνια Θρασκιά
Ραλλία Χρηστίδου
Σωκρατης Φάμελλος
Βασίλης Κόκκαλης
Συμεών Κεδίκογλου
Γιώργος Γαβρήλος
Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Κώστας Μπάρκας
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Παύλος Πολάκης (θα ερχόταν αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω χειρουργείου)
Γιωτα Πούλου (θα έρθει αργότερα)
Νίνα Κασιμάτη (θα έρθει αργότερα)
Ρένα Δούρου (θα έρθει το Σάββατο)
Αθήνα Λινού (θα έρθει το Σάββατο)

Η Έλενα Ακρίτα είχε εξαρχής εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το τριήμερο εργασίας στο νησί, ενώ αύριο Σάββατο έχει προγραμματισμένη ομιλία για το δημογραφικό σε εκδήλωση του Independent.

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν δίνει το «παρών» για λόγους υγείας, ενώ από το νησί απουσιάζει ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών, αλλά θα φτάσει σήμερα το βράδυ στο νησί.

Η Μαρίνα Κοντοτόλη δήλωσε ότι ήταν στις προθεσεις της να παραστεί στην πρόσκληση του προέδρου Στ. Κασσελάκη για τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, αλλά τελικά δεν θα μεταβεί στις Σπέτσες λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη σύσκεψη στο νησί ξεκινά στις 16.30 στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κατά τη διάρκεια των εργασιών, κάθε τομεάρχης θα προχωρήσει σε μια 10λεπτη εισήγηση, κατά την οποία θα παρουσιάσει με PowerPoint τις προτεραιότητες και το έργο στον τομέα ευθύνης του. Μετά από κάθε εισήγηση, θα ακολουθεί συζήτηση διάρκειας 20 λεπτών.

Στον Τομέα Οικονομικών έχει προβλεφθεί να δοθεί περισσότερος χρόνος, που ωστόσο δεν θα ξεπεράσει τα 60 λεπτά.

Απόψε Παρασκευή, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σπίτι του.

Η συνάντηση εργασίας θα συνεχιστεί αύριο, από νωρίς το πρωί, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ακολούθως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προγραμματισμένο να δειπνήσουν σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού. Την Κυριακή το πρωί δε, θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομόφυλων: Πάει για του… Αγίου Βαλεντίνου η ψήφιση του νομοσχεδίου – Ποιοι βουλευτές επιμένουν να διαφωνούν

Νίκος Ταχιάος: Δεν σταματούν οι εργασίες για το Μετρό στα Εξάρχεια

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα – Ελκυστική για επενδύσεις η Ελλάδα

Νέα Αριστερά: Στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο Χαρίτσης το Σάββατο – «Θα βρισκόμαστε εκεί που η κοινωνία έχει ανάγκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20